Μπισκοτάκια βουτύρου με αμύγδαλα και μπαχαρικά, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 400 γρ.
  • φρέσκο βούτυρο: 200 γρ., μαλακό
  • ζάχαρη ξανθή: 250 γρ.
  • αμυγδαλόψιχα: 150 γρ. ασπρισμένη και θρυμματισμένη στο μπλέντερ
  • αλάτι: λίγο
  • μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • γάλα: 30 ml
  • κανέλα: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
  • γαρίφαλο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο
  • τζίντζερ: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά, στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται στη συνταγή.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Κόβετε με κουπ πατ τη ζύμη σε σχήμα αστεριού και φτιάχνετε μπισκότα πάχους 0,5 εκ… Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200° C επί 15’.
  3. Για το γλάσο χτυπάτε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε κατόπιν επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, για να αποκτήσει το γλάσο τη σωστή πυκνότητα. Απλώνετε το γλάσο στα μπισκοτάκια σας.

 

 

  1. http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *