Μπισκοτάκια βουτύρου με αμύγδαλα και μπαχαρικά, από το icookgreek.com!
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 400 γρ.
- φρέσκο βούτυρο: 200 γρ., μαλακό
- ζάχαρη ξανθή: 250 γρ.
- αμυγδαλόψιχα: 150 γρ. ασπρισμένη και θρυμματισμένη στο μπλέντερ
- αλάτι: λίγο
- μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γάλα: 30 ml
- κανέλα: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο
- μοσχοκάρυδο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο
- τζίντζερ: 1/4 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά, στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται στη συνταγή.
- Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Κόβετε με κουπ πατ τη ζύμη σε σχήμα αστεριού και φτιάχνετε μπισκότα πάχους 0,5 εκ… Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200° C επί 15’.
- Για το γλάσο χτυπάτε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε κατόπιν επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, για να αποκτήσει το γλάσο τη σωστή πυκνότητα. Απλώνετε το γλάσο στα μπισκοτάκια σας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση