Brownies χριστουγεννιάτικο δέντρο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ:  8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

ΥΛΙΚΑ

Για τα brownies:

230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

αυγά, medium

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

 

Για το frosting:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

240 γρ. ζάχαρη άχνη

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πράσινο χρώμα

 

Για το σερβίρισμα:

Πολύχρωμα τρουφάκια

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες71436%
ΒΑΖΑΛίπος36.4g52%
ΒΑΖΑKορεσμένα22.8g114%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες6.6g13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.94.3g36%
ΒΑΖΑΣάκχαρα81.9g91%
ΒΑΖΑΑλάτι0.2g3.33%
ΒΑΖΑΙνες1.3g5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα brownies: Αδειάζουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και το λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
2Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η τελευταία.
3Έπειτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το σύρμα, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέτουμε το επόμενο.
4Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα στο μπολ το αλάτι, το αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5Μόλις ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ20εκ, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βουτυροκακαώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 30-35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει.
6Εκτέλεση για το frosting: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
7Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, το πράσινο χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8Ύστερα, αδειάζουμε το frosting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρή μύτη και την αφήνουμε στην άκρη.
9Σύνθεση: Μόλις κρυώσει το brownie, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και στολίζουμε το κάθε κομμάτι με το frosting σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
10Τέλος, πασπαλίζουμε με τις πολύχρωμες τρούφες, μπίγουμε σε κάθε κομμάτι από ένα γλειφιτζούρι, αφού το σπάσουμε λίγο στην στρογγυλή άκρη του, και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε το brownie να κρυώσει πριν το κόψουμε για να μην σπάσει.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownie-xmas-tree
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *