Χριστουγεννιάτικο κέικ – Christmas Cake Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

H αγαπημένη μου εορταστική σεζόν ξεκινά σήμερα επίσημα! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους άρχισαν και πάλι τα χριστουγεννιάτικα φουρνίσματα! Μας περιμένουν πολλές συνταγές (και θερμίδες)! Ξεκινάμε σήμερα με Χριστουγεννιάτικο Κέικ!

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, αναποφλοίωτα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • Γλάσο για πασπάλισμα

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρόυμι (ή το κονιάκ).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 30 λετττά.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με γλάσο.

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Ιngredients

  • 4 eggs
  • 250 g granulated sugarbrown
  • 250 gflour for all purpose
  • 200 g almonds ground into powder
  • 1 tsp baking powder
  • 250 gcow butter, melted
  • 800 gcandied fruit chopped
  • zest of 1 lemon
  • 30g black rum or brandy
  • Icing

Directions

  • Beat the eggs with the sugar in the mixer on high speed, until they turn white and fluffy.
  • Gradually add the almond powder, baking powder and keep on stirring with a spatula.
  • Add melted butter and then the candied fruitzest and rum (or brandy).
  • Pour the mixture into well buttered individual ramekins.
  • Preheat oven to 170 ° C and bake for 30 minutes.
  • Then lower the temperature to 160 ° C and bake for another 30 minutes.
  • Allow to cold, remove from ramekins and decorate with icing.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/12/01/christmas-cake-recipe/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *