Δέντρο από καραμελωμένα σου από τον Στέλιο Παρλιάρο!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ:

60-80 έτοιμα και άδεια σου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
400 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια
ζάχαρη για το κάψιμο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (κρόκους και το 1 αυγό). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε χτυπώντας μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ και γεμίζουμε τα σου από την κάτω τους πλευρά δημιουργώντας μια τρύπα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία 160-165οC. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από τη καραμέλα που βράζει και την ρίχνουμε σε κρύο νερό. Αν δούμε ότι η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει και είναι πολύ σκληρή αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό. Βουτάμε την επάνω πλευρά των σου στην καραμέλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Λαδώνουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια. Βουτάμε ξανά τα σου στην καραμέλα, αυτή τη φορά πλευρικά και τα κολλάμε επάνω στη λαδωμένη επιφάνεια όπου προηγουμένως έχουμε σχεδιάσει έναν κύκλο με ένα μολύβι. Έτσι χτίζουμε το croquembouche τοποθετώντας τα σου κυκλικά το ένα πάνω στον άλλο μικραίνοντας σιγά-σιγά τη διάμετρο του κύκλου.

Για καλύτερο αποτέλεσμα ντύνουμε έναν κώνο από φελιζόλ με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε το γλυκό μας να πάρει ομοιόμορφο σχήμα. Όταν η καραμέλα αρχίζει να πήζει με δύο πιρούνια δημιουργούμε κλωστές και μ’ αυτές γαρνίρουμε το croquembouche.

 

https://www.facebook.com/parliarosstelios?fref=ts

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *