Κόκκινα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο
15 γρ. καλαμποκάλευρο
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα
Αλάτι 1/2 κ.γ.
45 γρ. βούτυρο
30 γρ. τυρί κρέμα για τα μπισκότα και 200 γρ. για τη γέμιση
2 αυγά μεγάλα
30 ml. γάλα
1 κ.σ. μηλόξιδο
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 1 κ.σ.
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. γιαούρτι
120 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον 60 γρ. άν χρειαστεί
2 βανίλιες

Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δυο ταψιά.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιησούμε το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια και το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι απλώς να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα δοσομετρητή για μπισκότα σχηματίζουμε τα μπισκότα στα ταψιά μας. Η δοσολογία για κάθε μπισκότο είναι 1,5 κ.σ. ή ένας δοσομετρητής μπισκότων.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε στο φούρνο για 8-9 λεπτά. Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση τους:

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ( 120 γρ.) ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να φτάσουμε το επίπεδο γλύκας που θέλουμε και να πήξει η κρέμα όσο χρειάζεται.

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, αλειφουμε τα μισά με την κρέμα που φτιάξαμε και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/mpiskota/kokkina-gemista-xristougenniatika-mpiskota

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *