Κουραμπιεδάκια με 2 σοκολάτες από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ελαφρώς μπισκοτένια και πολύ νόστιμα, αυτά τα κουραμπιεδάκια δεν έχουν την έντονα βουτυρένια γεύση του λιωμένου βούτυρου, αλλά την ντελικάτη βουτυράδα του αγελαδινού που σε συνδυασμό με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα τα κάνει ακαταμάχητα!  

Υλικά για 60-70 κομμάτια περίπου

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

Για την επικάλυψη

  • 300γρ. κουβερτούρα
  • 100γρ. λευκή κουβερτούρα

 Εκτέλεση

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
  3. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε τους κρόκους των αβγών. Διαλύετε τη σόδα στο λικέρ και την προσθέτετε μαζί με τη βανίλια. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το σιγά σιγά από σουρωτήρι ενώ ανακατεύετε πρώτα με σπάτουλα να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτετε τα ψημένα αμύγδαλα και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι απαλή και βελούδινη και να πλάθεται εύκολα.
  4. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου. Με κουπ πατ στο σχήμα της επιλογής σας κόβετε μικρά κουραμπιεδάκια τα οποία αραδιάζετε στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ.
  6. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και αφήνετε να κρυώσουν.
  7. Λιώνετε τη σκούρα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε ένα ένα τα κουραμπιεδάκια να καλυφθεί η πάνω μεριά τους. Τα αραδιάζετε ξανά στις λαδόκολλες και αφήνετε να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί εντελώς. Εγώ τα έβγαλα στο μπαλκόνι.
  8. Ύστερα λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και με ένα κουταλάκι κάνετε πινελιές πάνω από τη μαύρη σοκολάτα. Αφού στεγνώσει κι αυτή, τα κουραμπιεδάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2014/12/kourabiedakia-me-2-sokolates/#more-3321

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *