Κουραμπιέδες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο. Την κάνω κάθε χρόνο, και είναι πολύ πετυχημένη.
 
Υλικά:

300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
125 γραμμάρια αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
600 γραμμάρια αλεύρι
Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. για 15-20 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

Υλικά:

300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
125 γραμμάρια αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
600 γραμμάρια αλεύρι
Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. για 15-20 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

Δείτε το video: https://www.youtube.com/watch?v=aNqDjP8uZWg

 

http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

 

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *