Μοναδικοί σοκολατένιοι κουραμπιέδες με OREO από την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
50 γρ. OREO 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ. άχνη ζάχαρη 25 γρ. κακάο 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 120 γρ. βούτυρο μαλακό 1 μεγάλο αβγό 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα η λευκή σοκολάτα

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα OREO σε σκόνη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε με πιρούνι το αβγό και το προσθέτουμε. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν σε ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
Κόβουμε στην λαμαρίνα μικρούς κουραμπιέδες με 6 εκ. μήκος. Δίνουμε σχήμα ”ς” τελικό. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15′-20′. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε τον μισό κουραμπιέ σε λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα να κρυώσουν. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-OREO-To-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CF%8C-20-12


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *