Παγωτό μελομακάρονο από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φτιάχνουμε παγωτό τύπου σεμιφρέντο με μελομακάρονα που μας έχουν περισσέψει. Απολαυστικό γίνεται.

Συστατικά
  • 2 κούπες / 500 γρ. φυτική κρέμα υγρή κρετόρε
  • 1 κ.γλ. γεμάτη κανέλλα σκόνη
  • 6-7 μελομακάρονα χοντροτριμμένα με τα χέρια
  • Σοκολάτα κουβερτούρα + κρέμα γάλακτος για γκανάς(προαιρ.)
Οδηγίες
  1.  Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα μαζί με την κανέλα , να γίνει σαντιγί.
  2. Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα ανακατεύουμε στη σαντιγί με σπάτουλα.
  3. Παίρνουμε μια φόρμα ψωμιού και τη στρώνουμε με ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, χτυπάμε τη φόρμα ελαφρά να «καθίσει» το μείγμα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.
  4. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε μερικές ώρες ή αποβραδίς να πήξει καλά. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε εύκολα με τη βοήθεια της μεμβράνης σε πιατέλα, το στολίζουμε με καρύδια ή σοκολάτα και κόβουμε φέτες. Μπορούμε να κόβουμε φέτες και μετά να ραντίζουμε με σοκολάτα.
  5. Μπορούμε να τα περιχύσουμε το παγωτό μας με μια σοκολάτα γκανάς που την κάνουμε αν λιώσουμε την κουβερτούρα και προσθέσουμε ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε και γλυκόζη λίγη ή μέλι ή ποτό. Τη σερβίρουμε χλιαρή με το παγωτό μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η φυτική κρέμα κρετόρε που χρησιμοποίησα εγώ έχει μέσα ζάχαρη και βανίλια. Εσείς αν χρησιμοποιήσετε άλλη κρέμα για σαντιγί, προσθέστε μερικές κ.σ. άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια.

Ένα άλλος τρόπος να κάνουμε παγωτό μελομακάρονο είναι να πάρουμε παγωτό βανίλια έτοιμο, να το αφήσουμε να μαλακώσει και να προσθέσουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα, την κανέλλα, να τα ανακατέψετε και να το ξαναβάλετε στην κατάψυξη.

Μπορείτε να το κάνετε και με άλλο είδος κρέμα σαντιγί, αλλά θα προσθέσετε άχνη και βανίλια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε περισσότερα ή λιγότερα μελομακάρονα. Εγώ έβαλα 5-6 αλλά θα μπορούσαν να μπουν και περισσότερα, εγώ τόσα είχα περίσσια. Αρχίστε από λιγότερα μελομακάρονα , δοκιμάζετε και προσθέτετε.

Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και τα καρύδια που περίσσεψαν από τα μελομακάρονα , εγώ τα έβαλα από πάνω, γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο.

Η συνταγή από το ΑΒητάρι της μαγειρικής.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/pagoto-melomakarono.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *