Σοκολατένιες χιονονιφάδες, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο
3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζάνια κακάο
Λευκή σοκολάτα, λιωμένη (προαιρετικά)

 


Εκτέλεση 


Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν και, στη συνέχεια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι, 1 φλιτζάνι κάθε φορά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ζύμη. Ανοίξτε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας φόρμας σε σχήμα χιονονιφάδας, δώστε σχήμα στα μπισκότα σας. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα για 10 λεπτά στους 180 ο C. Εάν θέλετε λιώστε λευκή σοκολάτα και διακοσμήστε τα μπισκότα σας από πάνω.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *