Βιεννέζικη βασιλόπιτα, από το Βιτάμ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λίστα Συστατικών

    • 1 Βιτάμ (250gr)
    • 3 αυγά
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 3-4 βανιλέτες Alsa
    • 4 κ. σ. καρυδόψυχα
    • 4 κ. σ. αμυγδαλόψυχα
    • 4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
    • 4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
    • 4 κ. σ. ινδική καρύδα
    • 1 γιαούρτι
    • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
    • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
    • ½ κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
    • 500 γρ. αλεύρι Φαρίνα

 

Εκτέλεση

Πώς να το φτιάξετε

  1. 1Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανιλέτες Alsa και τα ξύσματα.
  2. 2Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
  3. 3Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα αλειμένη με Βιτάμ και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 160οC βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.

https://www.vitam.gr/suntages/vienezikivasilopita/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *