Πασχαλινά κουλουράκια, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!

Το δικό μας πρωινό για σήμερα- πασχαλινά κουλουράκια.
Η συνταγή μας δίνει περίπου 50 τμχ ( ανάλογα το μέγεθος). 440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά
185 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
(εγώ έβαλα 150 γρ αγελαδινό, 35 γρ αιγοπρόβειο)
2 κ .σούπας baking
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
160 γρ ζάχαρη άχνη
2 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σούπας κονιάκ
1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά (σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο) και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη (2-3 λεπτά, όχι παραπάνω).
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή με μία ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε ζύμη (περίπου 30 γρ.) και πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση 2 -3 εκ. το ένα από το άλλο.
Αλείφουμε καλά με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC (αέρα), για 20 λεπτά περίπου.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέτο πασχαλινά κουλουράκια, από την Κωνσταντίνα και το deliciousnutrients.gr!
Μυστικά για τέλεια Πασχαλινά κουλούρια,από την αγαπημένη  Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με...
Cheesecake με βάση από Πασχαλινά κουλουράκια από το Sidagi.gr !
Πασχαλινά Κουλουράκια από την Αλίκη Μάρα  "καθημερινή γευσηλάτρη" και το Yumm.gr !
Καλιτσούνια λυχναράκια αμμωνίας του Μανώλη, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κορμός σοκολάτας με Πασχαλινά κουλουράκια από το Sidagi.gr!


Αφήστε μια απάντηση