Πασχαλινά κουλουράκια, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το δικό μας πρωινό για σήμερα- πασχαλινά κουλουράκια.
Η συνταγή μας δίνει περίπου 50 τμχ ( ανάλογα το μέγεθος). 440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά
185 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
(εγώ έβαλα 150 γρ αγελαδινό, 35 γρ αιγοπρόβειο)
2 κ .σούπας baking
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
160 γρ ζάχαρη άχνη
2 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σούπας κονιάκ
1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά (σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο) και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη (2-3 λεπτά, όχι παραπάνω).
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή με μία ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε ζύμη (περίπου 30 γρ.) και πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση 2 -3 εκ. το ένα από το άλλο.
Αλείφουμε καλά με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC (αέρα), για 20 λεπτά περίπου.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *