Γλυκά ψωμάκια με σοκολάτα νηστίσιμα, από τον Γιώργο Χριστιανό!







Γλυκά ψωμάκια με σοκολάτα!
Καλή σαρακοστή σε όλους!
Νηστίσιμα και νόστιμα!
Υλικά:
1 κύβο νωπή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (χλιαρό)
250 ml χλιαρό νερό
2 βανιλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κομοτηνής
Γέμιση: νηστίσιμη κρέμα κακάο η ότι σάς αρέσει!
Τρόπος παρασκευής:
Σέ ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει χλιαρό νερό και χλιαρό χυμό πορτοκαλιού, διαλύουμε τη μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και βανιλιες.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ζυμωνουμε καλά μέχρι να το απορροφήσει το ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για μισή ώρα στον φούρνο στους 40 βαθμούς κελσίου και στην συνέχεια ξεφουσκώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες.
Πιάνουμε κάθε μπάλα ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες την μια πλευρά.(Δείτε φωτογραφίες).
Γεμίζουμε με πραλινα σοκολάτα η αλλιώς νηστίσιμη πραλινα φουντουκιού, κλείνουμε δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βρέχουμε τα ψωμάκια και αφήνουμε προαιρετικά άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά η ώσπου να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα.
Δοκιμάστε τα!
Καλή σαρακοστή σε όλους!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook Instagram Tik tok











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Monkey bread (Ψωμί της μαϊμούς), από τον Γιώργο Τσούλη!
Ψωμάκια με σοκολάτα (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Πανεύκολο Κέικ κρουασάν με κομμάτια σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Rugelach (ρούγκελαχ) , μπισκότα βουτύρου γεμιστά , σαν κρουασάν, από την Μπέττυ μας και το "Τaste of...
Γλυκά μπαστουνάκια με ψωμί του τοστ, πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα, από το icookgreek.com!
Crookie: συνταγή για το παριζιάνικο γλυκό που έχει γίνει viral, από την Εύη Τσιροπούλου και το oliv...
Αφήστε μια απάντηση