Ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΤΕΜΑΧΙΑ : 30
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 5/5
Τα πιο λαχταριστά ζελεδάκια που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αδειάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τους δύο χυμούς. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 150°C.
2Παράλληλα, αδειάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο και το αφήνουμε στην άκρη.
3Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 90°C. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδωμένη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
5Έπειτα, αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 90°C για να μη μας καούν οι ζελατίνες.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/zeledakia






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτικές καραμέλες βουτύρου από την καταπληκτική Luise και το Radicio!
Τραγανές καραμέλες με ταχίνι και σοκολάτα, από το nestlenoiazomai.gr!
Homemade Lemon Ginger Cough Drops – Σπιτικές Καραμέλες για το Λαιμό με Λεμόνι & Τζίντζερ από το He...
Μαλακές καραμέλες σοκολάτας, από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops"!
Σπιτικές παστίλιες για το λαιμό: πώς θα τις φτιάξετε!, από το proionta-tis-fisis.com!
Σπιτικές καραμέλες με σοκολάτα και μέλι απο το "Συνταγές Μαγειρικής" !!
Αφήστε μια απάντηση