Ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΤΕΜΑΧΙΑ : 30

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ: 3Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 5/5

 

Τα πιο λαχταριστά ζελεδάκια που έχετε δοκιμάσει!

 

Υλικά

500 ml χυμό πορτοκαλιού

650 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική + extra για το πασπάλισμα

100 γρ. γλυκόζη

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 ml χυμό λεμονιού

100 ml νερό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες 10   75%
ΒΑΖΑΛίπος 0.1g    0%
ΒΑΖΑKορεσμένα 0g    0%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες 1.3g   3%
ΒΑΖΑYδατάνθ. 26.9g   10%
ΒΑΖΑΣάκχαρα 26.5g   29%
ΒΑΖΑΑλάτι0. 1g   1.67%
ΒΑΖΑΙνες 0g     0%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αδειάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τους δύο χυμούς. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 150°C.

2Παράλληλα, αδειάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο και το αφήνουμε στην άκρη.

3Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 90°C. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδωμένη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

5Έπειτα, αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 90°C για να μη μας καούν οι ζελατίνες.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/zeledakia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *