Γλειφιτζούρια Κέικ Σοκολάτας (Cake Pops), από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλειφιτζούρια κέικ σοκολάτας ,  Cake pops, μια υπέροχη ιδέα για εντυπωσιακούς μπουφέδες στα παιδικά πάρτι ή για ένα εντυπωσιακό καλωσόρισμα σε φίλους!

Για τα γλειφιτζούρια-κεικ σοκολάτας θα χρειαστείτε:

Για το κεικ

  • 25 γρ. κακάο
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο, θερμ.δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα, θερμ.δωματίου
  • 2 κτς ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

     

Για τα γλειφιτζούρια

  • 800 γρ κέικ
  • 250 γρ Philadelphia
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο θερμ.δωματίου
  • 400 γρ διάφορες σοκολάτες (λευκή ,μαύρη, γάλακτος)
  • Τρουφάκια πολύχρωμα
  • Ξυλάκια για γλειφιτζούρια

Γλειφιτζούρια Κέικ Σοκολάτας – Παρασκευή

Για το κεικ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
    Βούτυρωνετε μια μακρόστενη φόρμα κεικ 23 x 13 και απλώστε και τις 2 κ.τ.σ ζαχαρη να παει παντου στην φόρμα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κακάο με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Στο μίξερ με το σύρμα χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις βανίλιες και την ζάχαρη και χτυπήστε, σε μέτρια υψηλή ταχύτητα (περίπου 5 λεπτά).
  4. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
  5. Τελος προσθέστε το κρυο μείγμα του κακάου και χτυπήσετε για λίγο ακομα.
  6. Προσθεστε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεψτε(όχι πολύ).
  7. Βάλτε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε στον αερα στην μέση του φούρνου για 55 λεπτά. Βγαζουμε απ τον φουρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε..

Για τα γλειφιτζούρια

  1. Τρίβουμε το κέικ μας με τα χερι σε ένα μπολ.
    (Όποτε αυτή η συνταγή σας βολεύει πολύ και όταν έχετε ένα μπαγιάτικο κεικ)
  2. Προσθέτουμε το Philadelphia, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μια μάζα.
  3. Κάνουμε μπαλάκια μικρά και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
    καρφώνουμε σε κάθε μπαλάκι ένα ξυλάκι και βάζουμε παλι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  4. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων
  5. Βάζουμε τις σοκολάτες μας σε μπλοκάκια όπως επίσης και σε μπλοκάκια βάζουμε τα τρουφάκια μας.
  6. Βουτάμε τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα, έπειτα στα τρουφάκια, και κάνουμε διάφορα σχέδια με σοκολάτες διαφορετικές και πολύχρωμα τρουφάκια.
  7. Τα καρφώνουμε κάπου πάνω τα ξυλάκια ή τα βάζουμε σε ένα ποτήρι, πρέπει να στέκονται όρθια, διατηρούνται στο ψυγειο.

Μυστικά Επιτυχίας Για τα Cake Pops

  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά σας, κάντε μπαλάκια και βάλτε στο ψυγείο, μη το αμελήσετε αυτό το στάδιο.
  • Όταν θα καρφώσουμε τα ξυλάκια θα πρέπει να έχει κρυώσει το μπαλάκι.
  • Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν καλά γιατί οι σοκολάτες που θα τα βουτάμε θα πρέπει να είναι ζεστές.
  • Όταν είναι ζεστές οι σοκολάτες και κρυο το μπαλάκι παγώνει η σοκολάτα και γίνετε κριτσανιστη.

 

 

https://petros-syrigos.com/gleifitzouria-keik-sokolatas/?fb


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *