Μπακλαβάς με σαντιγί!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://chatzis.gr/sintages-siropiasta/
Τα τραγανά φύλλα αλλά και το καταϊφι και οι ξηροί καρποί του μπακλαβά σας κάνουν την έκπληξη όταν δένονται με μια εξαιρετική σαντιγί.

Υλικά:
1200 gr. Φύλλα Κρούστας
600 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
400gr. Φύλλο Κανταΐφι
400gr. Καρύδια
1400 gr. Σαντιγί
100 gr. Ψίχα Φιστικιού

Υλικά για σιρόπι:
1700 gr. Νερό
2 κιλά Ζάχαρη
300 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:
Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45 Χ 30 εκ.
Απλώνουμε δύο – δύο τα φύλλα κρούστας στο ταψί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο μέγεθος του ταψιού. Έπειτα τα βουτυρώνουμε. Ξανά επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στα μισά, των φύλων που έχουμε.
Στρώνουμε τα καρύδια και το κανταΐφι, εφόσον το έχουμε ανοίξει, βουτυρώνοντας ελαφρώς και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ταυτόχρονα.
Μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο. Αμέσως χαράσσουμε το γλυκό σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 1800C για 1 ώρα 15 λεπτά.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά σαντιγί από τον φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό με ζεστό σιρόπι. Έπειτα περιμένουμε για 2 ώρες μέχρι να ωριμάσει καλά και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Έπειτα μόλις βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο αφαιρούμε ένα, ένα τα κομμάτια από το ταψί και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στο σημείο οπού είναι η γέμιση, οριζόντια στην μέση, και τα ξεχωρίζουμε σε δυο κομμάτια.
Παίρνουμε την έτοιμη σαντιγί και βάζουμε στο ένα κομμάτι σαντιγί και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι. Συνεχίζουμε με την κάλυψη του γλυκού ομοιόμορφα γύρω, γύρω με σαντιγί, ώσπου να καλυφθεί.
Πασπαλίζουμε από πάνω και από τα πλάγια με αλεσμένη ψίχα φιστικιού, στολίζοντας στα σημεία που υπάρχει σαντιγί.

Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία σε όλα τα υπόλοιπα τεμάχια του γλυκού μας.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *