Αμυγδαλόπιτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
- Προετοιμασία
- Λεπτά
- Ποσότητα
- 6-8 μερίδες
- Επίπεδο
- Easy
Συστατικά
- Υλικά για το μείγμα
- 200γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 60γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 150γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 100γρ. φρέσκο βούτυρο
- 6 αυγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι
- 350γρ. ζάχαρη
- 600ml νερό
- μισό χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Οδηγίες
- 1.Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε ανάποδα και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περίσσευμα.
- 2.Περνάμε απ;o ένα πολυκοπτικό το καθαρισμένο αμύγδαλο και το κάνουμε σκόνη.
- 3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά,το αμύγδαλο, την βανίλια, το αλάτι και το μπεϊκιν πάουντερ.
- 4.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
- 5.Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- 6.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα
- 7.Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
- 8.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 40 λεπτά.
- 9.Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- 10.Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μερικές βράσεις. Δεν το αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
- 11.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και ανακατεύουμε.
- 12.Σιροπιάζουμε την χλιαρή αμυγδαλόπιτα με το ζεστό σιρόπι.
- 13.Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε την αμυγδαλόπιτα.
- Μερίδες : 6-8
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Βαλάντης Γραβάνης
Ο Βαλάντης Γραβάνης γεννήθηκε στην Λαμία το 1980. Αυτή την στιγμή ζεί και εργάζεται στην Αθήνα αν και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-σοκολάτα γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μηλόπιτα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταρτα ταχίνι τιραμισού τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση