“Δάχτυλα με Αμύγδαλα της φίλης μου Χρυσούλας από την Κύπρο”, από την Ελένη Αναγνώστου και το “Επάγγελμα γυναίκα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για την ζύμη

6 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
1+1/4 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι λάδι

Για την γέμιση


3 ποτήρια αμύγδαλα πολύ καλά κοπανισμένα
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα
8 – 10 κ.σ. ροδόνερο
2 κ.σ. φλούδα πορτοκαλιού σε μικρά κομματάκια (multi)

Για το σιρόπι

 

4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
4 ξυλαράκια κανέλας
λίγες σταγόνες λεμονιού
4 κ.σ. ροδόνερο


Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό , την κανέλα  και τις σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο , πετάμε τα ξυλαράκια κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Συνεχίζουμε με τη ζύμη.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι. Με τα δάχτυλα μας τρίβετε το αλεύρι στο λάδι ώστε το μείγμα να μοιάζει σαν ψιλά τρίμματα. Ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό τόσο ώστε να γίνει σταθερή ζύμη.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και την κανέλα τα κομματάκια πορτοκάλι και προσθέτουμε το ροδόνερο τόσο ώστε να γίνει σταθερό μείγμα. Απλώνουμε με ένα πλάστη σε λεπτά φύλλα την ζύμη και κόβουμε κάθε φύλλο σε κομμάτια (8 x 10 εκ. όπως ένα δάχτυλο).Βάζουμε λίγη γέμιση και διπλώνουμε κλείνουμε το κάθε δάχτυλο πιέζοντας με ένα πηρούνι τις άκρες της ζύμης.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα δάχτυλα λίγα-λίγα σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Τα βγάζουμε και τα βουτάμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με χοντοκομμένα αμύγδαλα η αν έχει περισσέψει μείγμα γέμισης.


Καλή επιτυχία

Ελένη Αναγνώστου 

 

http://www.epaggelmagynaika.gr/mageiriki/item/2993-daxtila-me-amigdala-ths-filis-mou-chrysoulas-aptin-kipro

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *