Εκμέκ κανταϊφι από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και Νοστιμιές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

 

 

 

Υλικά

400 gr. κανταϊφι
200 gr λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι

Το κάθε ποτήρι είναι 250 ml

3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

6 κρόκους αυγύ
6 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.γ. βανίλιας η ξύσμα ενός λεμονιού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κρέμες σαντιγί

Προετοιμασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνεται στο ταψί. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο επάνω. Το ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ψημένο κανταΐφι και αφήνετε να απορροφηθεί.

Για την κρέμα

Ρίχνετε τους κρόκους και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε με μίξερ ξηρός μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κόρv φλάουρ, την βανίλια,σιμιγδάλι και το γάλα. Ανακατώνεται τα υλικά και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πίξει η κρέμα. (προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράσει)

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και περιχύνετε το σιροπιασμένο κανταΐφι με αυτήν και τα αφήνετε να να κρυώσουν καλά.

Στο τέλος βάζετε από πάνω την σαντιγί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *