Χαλβάς…αλλιώτικος, από την Margo και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!
Ένας χαλβάς διαφορετικός, αρωματικός, γευστικός και χρυσαφένιος !
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
- 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο (Μινερβίνη)
- 2 χούφτες αμύγδαλα.
- 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
- 4 ποτήρια ν. νερό
- 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
- κανέλα
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
- Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
- Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
- Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
- Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
- Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
- Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010
Αφρός θα πρέπει να γίνεται!!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010
Από το χρώμα και την υφή φαίνεται καταπληκτικός!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010
πραγματι ,αλλιωτικος και πολυ νοστιμος να συμπληρωσω,θα δοκιμαστει σιγουρα!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011
ΜΜΜ!!!!Μαργκο μου τι ωραιος χαλβας;
μπραβο σου!
θα το δωκιμασω γρηγορα!
μπραβο σου!
θα το δωκιμασω γρηγορα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011
Τέλειος ο χαλβάς Μάργκο!!!!!
Μπράβοοοοο!!!!!!!!!
Μπράβοοοοο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ermioni , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011
θα δοκιμαστει αμεσα!!!!!!!!
Σχόλιο από aristea , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011
polu wraios k eukolo tha to dokimaso!!!!!!!