Καρυδόπιτα με Κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
- Ποσότητα
- 12 κομμάτια
Συστατικά
- Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
- 240 γρ ασπράδια αβγών (από 8 αυγά)
- 125 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 160 γρ κρόκοι αβγών ( από 8 αυγά )
- 125 γρ ζάχαρη καστανή
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 100 γρ γαλέτα
- 20 γρ κακάο σκόνη ION
- 30 γρ αμύγδαλο μαύρο (με τη φλούδα) ανάλατο πούδρα
- 350 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
- 2 γρ κανέλα σκόνη
- 2 γρ baking powder
- Μισό λεμόνι ξύσμα
- Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
- 300 γρ νερό
- 450 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 30 γρ γλυκόζη
- Μισό λεμόνι φλούδα
- Μισό ξύλο κανέλα
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, σύρμα του μίξερ, σύρμα, λεκάνη, κατσαρόλα, ταψάκι διαστάσεων 20 χ 20.
Οδηγίες
- 1.Τοποθετούμε τα ασπράδια των αβγών μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λευκή ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα που χτυπιέται και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ή μαρέγκα σφιχτή και σταθερή.
- 2.Παράλληλα και όσο διογκώνεται η μαρέγκα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη τους κρόκους των αβγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και τη βανιλλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Μόλις η μαρέγκα μας είναι έτοιμη (όπως αναφέρεται πιο πριν ) προσθέτουμε και τους κρόκους με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό περίπου.
- 3.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε τη γαλέτα, το κακάο σκόνη, το μαύρο αμύγδαλο πούδρα, το ψιλοκομμένο καρύδι, τη κανέλα σκόνη, το baking powder και το ξύσμα από λεμόνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα πολύ απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Τοποθετούμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα σεμιζαρισμένο (με βούτυρο και αλεύρι) ταψί διαστάσεων 20 χ 20 και ψήνουμε άμεσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου.
- 5.Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε τη καρυδόπιτα να κρυώσει και χωρίζουμε κόβοντας με ένα μαχαίρι σε μερίδες της αρεσκείας μας.
- 6.Προετοιμάζουμε το σιρόπι τοποθετώντας μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν εντελώς όλα τα υλικά. Μετά από το βρασμό 2 λεπτών το σιρόπι είναι έτοιμο προς χρήση.
- 7.Σιροπιάζουμε όλη την επιφάνεια της καρυδόπιτας με το καυτό σιρόπι.
- Μερίδες : 12
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
http://ionsweets.gr/recipe-items/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-υγεία γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μηλόπιτα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταρτα ταχίνι τιραμισού τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση