Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας από τον Ακη Πετρετζίκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Η πιο νόστιμη καρυδόπιτα

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30 λεπτά
Κόστος: 10.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά για το κέικ
250 γραμμάρια Βούτυρο
400 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
120 γραμμάρια Γάλα
360 γραμμάρια Αλεύρι σκληρό
4 Αυγά
1 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλο, 2 βανίλιες
2 κουταλιές γλυκού Μπεικιν πάουντερ
150 γραμμάρια Καρύδια χοντροκομμένα
50 γραμμάρια Καρύδια για ντεκόρ

Υλικά για το σιρόπι
400 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γραμμάρια νερό
1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Υλικά για το γλάσο
200 γραμμάρια Βούτυρο
200 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές γλυκού καφέ στιγμής
2 κουτ. σούπας νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, μετά τα αυγά, μετά το γάλα και βγάζουμε από τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ψήνουμε 40′ στους 170οC. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλάσο αφού έχουμε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα.

Καλοτρίψτε τα καρύδια αν δεν σας αρέσουν να να βρίσκετε κομμάτια μέσα στο κέικ…

 

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/132

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *