Καταΐφι γλυκό με τυρί κρέμα και άρωμα ανθόνερου, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αρώματα νοσταλγικά , αγαπημένα που μας ταξιδεύουν σε άλλους τόπους και άλλες εποχές…Το γλυκάκι αυτό , το αγαπώ για τη βελούδινη υφή του , την απαλή σαν αεράκι γεύση του και το διακριτικό του άρωμα με το ανθόνερο και το ξύσμα λεμονιού να αγκαλιάζονται γλυκά ενώ το λίγο βουτυράκι να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του… όσο ακριβώς πρέπει . Το καταΐφι είναι ροδοψημένο, τραγανό , σιροπιασμένο και γεμιστό με μια δροσερή κρέμα τυριού…Δεν ξέρω αν σας έπεισα να το δοκιμάσετε , εκείνο που ξέρω είναι ότι το γλυκό αυτό είναι αγαπημένο , αρχοντικό και δελεαστικό…ιδανικό σαν επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα!

Δείτε το :

sa kioynefe1
Υλικά (για ένα πυρέξ 35×25):

1 πακέτο φύλλο καταΐφι
75 γρ. λιωμένο βούτυρο + 75 γρ. ηλιέλαιο
600 γρ. κρέμα τυρί
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι :
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 κ.σ. ανθόνερο
2-3 φέτες λεμόνι
Λίγο χυμό λεμονιού (περίπου 3 κ.σ.)

sa kioynefe2
sa kioynefe3
sa kioynefe4
sa kioynefe5
sa kioynefe6
sa kioynefe7
sa kioynefe8
sa kioynefe9
sa kioynefe10
sa kioynefe11
sa kioynefe12
sa kioynefe13
sa kioynefe14
sa kioynefe15


Εκτέλεση :

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το ξεχωρίζουμε πολύ σχολαστικά ώστε να μην είναι σε κανένα σημείο “κολλημένο” . Ενώνουμε το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο . Παίρνουμε τότε τη μισή ποσότητα από το φύλλο και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ αφού το έχουμε βουτρώσει ελαφρά . Το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου-ηλιέλαιου .
Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με την άχνη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Όταν πετύχουμε ένα ομοιόμορφο , βελούδινο μίγμα το αδειάζουμε πάνω από το στρωμένο καταΐφι και το απλώνουμε με σπάτουλα .
Σκεπάζουμε την κρέμα με το άλλο μισό φύλλο και τελειώνουμε βουτυρώνοντας την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα , για μια ώρα μέχρι να χρυσίσει το γλυκό .
Όταν είναι έτοιμο , τα βγάζουμε από το φούρνο  για να κρυώσει ελαφρά και τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά . Απομακρύνουμε από την εστία και σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό με προσοχή . Περιμένουμε να απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και να κρυώσει λίγο το γλυκό . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Χλιαρό είναι υπέροχο !

Προτάσεις σερβιρίσματος : Με ξηρούς καρπούς (κυρίως φυστίκι Αιγίνης) , παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού περγαμότο ή λεμόνι !

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/paradosiaka-glyka/1367-kataifi-glyko-me-krema-tyri-anthonero-lemoni

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *