Κουλούρια Λαμπρής από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή τη συνταγή την έχω μάθει από την πεθερά μου και τη θεωρώ αξεπέραστη…Πολλές φορές έχω επιχειρήσει να δοκιμάσω κάποιες άλλες …αλλά πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα : Καλά είναι κι αυτά τα κουλουράκια …για ενα τσάι,μια εκδρομή ή για το καθημερινό μας τσιμπολόγημα……..αλλά ΠΑΣΧΑ χωρίς τα κουλούρια της Πεθεράς μου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

koyloyria4

Ιδού η συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο
1/2κιλό ζάχαρη
8 αυγά
1250 γρ αλεύρι….περίπου
4 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
160 γρ γάλα
1 φακελάκι μπεϊκιν

koyloyria1
koyloyria2
koyloyria3

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τ’ασπράδια σε μαρέγκα και τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το γάλα χλιαρό αναμιγνύοντας με την αμμωνία πάνω από τον κάδο του μίξερ,συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες και τη μαρέγκα…..Εδώ σταματάει το μίξερ…
Γυρίζουμε το μίγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν….αναδεύουμε…..
Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά!
Βάζουμε για μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο,πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Λόγια Ακόμα :Προσέχουμε λίγο το αλεύρι μας…μην πέσει πολύ και σφίξει η ζύμη. Από το 1.100 γρ και μετά…τα μάτια μας 400!!! Επιτυχημένα θεωρώ ότι είναι τα κουλούρια μας όταν την ώρα που τα πλάθουμε κολλάνε ελαφρώς στα χέρια. Γι αυτό έχω πάντα δίπλα μου ένα πιατάκι με λάδι και αλείφω τα χέρια μου πότε-πότε!!!
Όταν ψήνονται πρέπει να εμφανίζονται στην επιφάνεια πολύ απαλά ”τριχίδια”

Καλή επιτυχία …..και Καλό Πάσχα!!!

 

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/17-pashalina-koyloyria-lampris-3


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *