Πανεύκολο εκμέκ καταΐφι, από το sintayes.gr!







Χρόνος: 50 λ + 45 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτρια
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο εκμέκ καταΐφι. Ένα αγαπημένο και πάντα ευπρόσδεκτο σε μικρούς και μεγάλους γλυκό. Μια παραλλαγή για ένα καταΐφι με βάση φύλλο καταΐφι, φρυγανιά τριμμένη, κανέλα και χοντροαλεσμένα καρύδια.
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 πακέτο φύλο καταΐφι
- 2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο
- Για το σιρόπι:
- 6 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 βανίλιες
- Για τη κρέμα επικάλυψης:
- 1 φάκελος σαντιγί garni
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
- Γάλα για τη σαντιγί και τη κρέμα όσο αναφέρεται στη συσκευασία τους
- ψιλοθρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Για το σιρόπι: Ξεκινάτε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 6 λ περίπου από το σημείο βρασμού. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο.
- Για τη βάση εκμέκ: Έχετε αφήσει το φύλλο καταΐφι από βραδύς στο ψυγείο να ξεπαγώσει καλά. Την επομένη το μεταφέρετε στο πάγκο εργασίας σας το ανοίγετε και αφρατεύετε με τα χέρια σας και το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη. Στρώνετε σε ένα ανάλογο ταψί, το 1 από τα τρία μέρη καταΐφιού.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη κανέλα και πασπαλίζετε με το μισό από το μείγμα το στρωμένο στο ταψί φύλλο καταΐφι. Στρώνετε από πάνω το δεύτερο μέρος από το φύλλο καταΐφι και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς. Τέλος στρώνετε από πάνω το τρίτο μέρος φύλλου καταΐφιού και το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά, φροντίζοντας να το ελέγχετε για να μη καεί. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το περιχύνετε παντού με το κρύο πλέον σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη να “πιεί” όλο το σιρόπι του και να κρυώσει καλά.
- Για τη κρέμα επικάλυψης: Μέχρι να κρυώσει η βάση φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας τη σκόνη με κρύο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φτιάχνετε και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αναμιγνύετε με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Μόλις κρυώσει καλά η σιροπιασμένη βάση, στρώνετε από πάνω τη κρέμα-σαντιγί και πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια.
Προαιρετικά, προσθέστε επιπλέον σαντιγί πάνω από τη κρέμμα και πασπαλίστε με θρυμματισμένα καρύδια
https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-ekmek-kata%CE%90fi/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εκμέκ κανταϊφι, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο) VIDEO, από το Redmoon και το foodaholics.gr!
Εκμέκ με τσουρέκι πασχαλινό και καραμελωμένα αμύγδαλα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κανταΐφι με κρέμα και καρύδι, από την Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με κρέμα ζαχαροπλαστικής, από την Βασιλική και τις Μαγερικές Διαδρομές!
Εύκολο εκμέκ με τσουρέκι, από την Σόφη Τσιώπου!
Αφήστε μια απάντηση