Πασχαλινά τσουρεκάκια – κούκλες από Την Luise και το Radicio!
Όμορφα, αφράτα, νόστιμα ατομικά τσουρεκάκια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
5.0 αστέρια από 3 σέφ
Προετοιμασία: 40 λεπτά και 2 ώρες για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά και 2 ώρες για το φούσκωμα
Συνταγή για: 6 τσουρεκάκια
Διατροφικά στοιχεία για 1 τσουρεκάκι
Θερμίδες: 462 θερμίδες | Λιπαρά: 16 γρ.
Υλικά συνταγής:
Χλιαρόγάλα: 1 κούπα
Μαγιά: 1 φακελάκι
Ζάχαρη: 1/4 κούπας και 2 κουταλιές σούπας επιπλέον
Αλάτι: 2 πρέζες
Μαστίχα: 1 μικρό δάκρυ
Τριμμένο μαχλέπι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2, το ένα για τη ζύμη και το άλλο για άλλειμα των τσουρεκιών
Βούτυρο: 60 γρ.
Αλεύρι: 3 κούπες
Βρασμένα και βαμμένα αυγά: 6 αυγά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες:
1. Διαλύετε στο χλιαρό γάλα την μαγιά και την μία κουταλιά ζάχαρη. Την αφήνετε 10 λεπτά να αφρίσει.
2. Βάζετε σε γουδάκι την άλλη κουταλιά ζάχαρη με την μαστίχα και χτυπάτε να τριφτεί η μαστίχα.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με το 1/4 κούπας ζάχαρη και προσθέτετε το γάλα με την μαγιά, το ένα χτυπημένο αυγό, το αλεύρι, το μαχλέπι και την μαστίχα. Προσθέτετε τα 2/3 από το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα, προσθέτοντας λίγο – λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι (ίσως δεν το πάρει όλο ή ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω).
4. Ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά. Κάνετε το ζυμάρι μπάλα και το βάζετε σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 1,5 περίπου ώρα.
5. Αδειάζετε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνετε λίγο να ξεφουσκώσει. Την χωρίζετε σε 6 ίσα μέρη (φωτ. 1). Κάθε ένα κομμάτι ζύμης, το χωρίζετε σε 2 μέρη, το ένα διπλάσιο από το άλλο (φωτ. 2). Κάνετε από κάθε κομμάτι, κορδόνια, περίπου 1,5 εκ. πάχος (το ένα κορδόνι θα είναι διπλάσιο στο μήκος από το άλλο). Βάζετε το μακρύ κορδόνι οριζόντια και το κοντό κάθετα στο κέντρο του (φωτ. 3). Ακριβώς εκεί που ενώνονται τα κορδόνια βάζετε το βαμμένο αυγό (φωτ. 4). Κατεβάζετε τα κορδόνια προς τα κάτω και τα πλέκετε σε κοτσίδα, τυλίγοντας το αυγό σαν να φορά μαντίλι (φωτ. 5). Βάζετε τα τσουρεκάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα σκεπάζετε με λαδωμένη πλαστική μεμβράνη και τα αφήνετε μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφετε τα τσουρεκάκια με το δεύτερο χτυπημένο αυγό (φωτ. 6) και τα ψήνετε για 20 λεπτά.
6. Βγάζετε τα τσουρέκια από το φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν εντελώς ζωγραφίζετε πάνω στα αυγά προσωπάκια.
Αφήστε μια απάντηση