Πασχαλινό κουλούρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα φτιάχνουν κουλούρια. Τα συγκεκριμένα γίνονται πολύ αφράτα με το νέο αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί σε σκόνη
  • 30 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό ανακατεμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

 

 

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 20΄

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από το αυγό για την επάλειψη) και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν πλάθουμε κουλούρια ως εξής: παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη και πλάθουμε λεπτά μακρόστενα μπαστούνια, τα διπλώνουμε στη μέση και τα περιστρέφουμε. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού-γάλακτος και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/pasxalino-koulouri/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Πασχαλινό κουλούρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!”

  1. Ο/Η Tina λέει:

    Πολύ εύκολα φαίνονται

Γράψτε απάντηση στο Tina Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *