Για το Δίχρωμο Ρεβανί θα χρειαστεί να φτιάξουμε δύο μείγματα, ένα βανίλιας, ένα με κακάο και ένα σιρόπι.
Ρεβανί δίχρωμο βανίλια-κακάο, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
- Ποσότητα
- 12 κομμάτια
- Συστατικά
- Για το ρεβανί με κακάο θα χρειαστούμε
- 5 τεμάχια αβγά ( δηλαδή : 100 γρ κρόκοι αβγών και 150 γρ ασπράδια αβγών )
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- Μισό λεμόνι ξύσμα
- 60 γρ αλεύρι μαλακό
- 30 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 90 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ ινδική καρύδα
- 2 γρ baking powder
- Για το ρεβανί βανίλιας θα χρειαστούμε
- 5 τεμάχια αβγά ( δηλαδή : 100 γρ κρόκοι αβγών και 150 γρ ασπράδια αβγών )
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- Μισό λεμόνι ξύσμα
- 100 γρ αλεύρι μαλακό
- 90 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ ινδική καρύδα
- 1 γρ baking powder
- Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
- 600 ml νερό
- 900 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 60 γρ γλυκόζη
- Μισό λεμόνι φλούδα
- Μισό ξύλο κανέλα
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, ταψάκι 25 χ 25, μίξερ, σύρμα του μίξερ, σύρμα χειρός, κατσαρόλα.
Οδηγίες
- 1.Για το ρεβανί με κακάο, χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Τους κρόκους τους τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, τη βανιλλίνη, το ξύσμα λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να διογκωθούν πολύ καλά.
- 2.Παράλληλα τοποθετούμε τα ασπράδια μέσα στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
- 3.Αποσύρουμε το κάδο με τη μαρέγκα από το μίξερ και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα με τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα με αργές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη, το ψιλό σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το baking powder μέσα στα προηγούμενα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη κουτάλα με αργές κυκλικές κινήσεις.
- 5.Ρίχνουμε το μείγμα του Ρεβανί με κακάο μέσα σε ένα σεμιζαρισμένο ( με βούτυρο και αλεύρι ) ταψάκι διαστάσεων περίπου 25 χ 25 εκατοστών και απλώνουμε το μίγμα επίπεδα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- 6.Για το ρεβανί βανίλιας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και προηγουμένως χρησιμοποιώντας τα υλικά της δεύτερης συνταγής. Στη συνέχεια απλώνουμε το Ρεβανί βανίλιας πάνω από το ρεβανί κακάο μέσα στο ταψάκι και σε όλη την επιφάνεια επίπεδα.
- 7.Ψήνουμε άμεσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει και χαράζουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας.
- 8.Προετοιμάζουμε το σιρόπι τοποθετώντας το νερό, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλα μέσα σε μια κατσαρόλα και στη φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά περίπου και έτσι όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε σε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε να τραβήξει το Δίχρωμο Ρεβανί το σιρόπι για 1 ώρα περίπου.
- 9.Σερβίρεται σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό.
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-σοκολάτα γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μηλόπιτα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταρτα ταχίνι τιραμισού τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση