Τρίγωνα με Αμύγδαλα από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Συστατικά

Ζύμη φλόρας

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ,γ. μπέικιν
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2  αυγά
  • 130 γρ. μαργαρίνη

Για το άλειμμα

  • 7 κ,γ. μαρμελάδα βερίκοκο

Γέμιση

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ,σ. νερό
  • 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Ντεκόρ

  • κουβερτούρα όση πάρει
Οδηγίες

  1. Με όλα τα  υλικά κάνουμε την ζύμη φλόρα, βάζουμε μια λαδόκολλα στο  ταψί της κουζίνας  και την απλώνουμε μέσα
  2. Αλείφουμε με την μαρμελάδα
  3. Βάζουμε  το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια βράση
  4. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τους ξηρούς καρπούς
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε το μίγμα επάνω στην μαρμελάδα να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά
  7. Όταν το βγάλουμε και κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και μετά από την μια άκρη στην άλλη άκρη κόβουμε τρίγωνα
  8. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις δυο γωνίες από κάθε τρίγωνο
  9. Αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω στην λαδόκολλα του ταψιού
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε βάζουμε Ινδοκάρυδο αντί για  αμύγδαλα και φουντούκια ή μόνον φουντούκια ή μόνον αμύγδαλα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο, μια ακόμη πρωτότυπη συνταγή σου!!!Και είναι και εύκολη…:)
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο γλύκισμα Βianka!
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ευκολη και νοστιμη!!!Μπορουμε να βαλουμε οτι γευση μαρμελαδας θελουμε?Θα την φτιαξω σιγουρα.
Σχόλιο από LARA LO , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *