Χαλβάς σοκολάτα βανίλια με εσπεριδοειδή, από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 λίτρο νερό
200 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού και ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Βάλτε σε κατσαρόλα τα ξύσματα, το νερό, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
Φέρτε σε σημείο βρασμού και μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μισό μείγμα σε φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέστε το κακάο και προσθέστε το πάνω από το λευκό μείγμα.
Αφήνετε να κρυώσει μία ώρα, ξεφορμάρετε και καλή σας όρεξη.

http://www.sintagespareas.gr/…/elafris-simigdalenios-sokola…

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

καλή επιτυχία!

 

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.871253202909666.1073741899.664704013564587/952346774800308/?type=1&theater

"Χαλβας σοκολατα βανιλια με εσπεριδοειδη    <3  1 λίτρο νερό
 200 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
 250 γρ. ζάχαρη
 ξύσμα 1 λεμονιού και ενός πορτοκαλιού
 1 βανίλια
 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο  Βάλτε σε κατσαρόλα τα ξύσματα, το νερό, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
 Φέρτε σε σημείο βρασμού και μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.
 Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
 Ρίχνετε το μισό μείγμα σε φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέστε το κακάο και προσθέστε το πάνω από το λευκό μείγμα.
 Αφήνετε να κρυώσει μία ώρα, ξεφορμάρετε και καλή σας όρεξη.  http://www.sintagespareas.gr/sintages/elafris-simigdalenios-sokolatenios-xalbas.html  καλή επιτυχία   <3"
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *