“Αναψυκτικά: Αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη;”, από το health4you.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αναμφίβολα αποτελούν τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως και για εκατομμύρια ανθρώπους έχουν γίνει απαραίτητα συνοδευτικά του φαγητού αλλά και της διασκέδασης.

 

Η πιο συχνή ερώτηση που απευθύνουν οι καταναλωτές στους επαγγελματίες υγείας είναι το κατά πόσο όλων των ειδών τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Η οριστική απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι πως: Ναι.

Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2004 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, διαπίστωσε πως οι γυναίκες οι οποίες έπιναν ένα ή περισσότερα ζαχαρούχα ποτά την ημέρα αύξησαν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 83% σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν λιγότερο από ένα από αυτά τα ποτά ανά μήνα.

Σημειώνεται, πως το ίδιο ακριβώς λειτουργούν και τα ζαχαρούχα ποτά που δεν περιέχουν ανθρακικό όπως είναι οι συσκευασμένοι χυμοί και τα άλλα ροφήματα.

Οι ειδικοί αντιπροτείνουν πως το καλύτερο φυσικό ποτό είναι το νερό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://www.health4you.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/item/2627-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%88%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *