“Foodstories: 10 απίστευτα πράγματα που δεν ξέρατε για τη σοκολάτα” , από το e-table.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γάλακτος, μαύρη, άσπρη, στερεή ή σε υγρή μορφή, η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο λαχταριστά συστατικά που υπάρχουν και επιλέγονται παγκοσμίως είτε μόνη της είτε ως συνοδευτικό κάποιου άλλου γλυκού. Όσο και να σας αρέσει, όμως, είμαστε σίγουροι ότι αυτά που ακολουθούν θα σας αφήσουν άφωνους…

1. Η μυρωδιά της σοκολάτας αυξάνει τα Θήτα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση της χαλάρωσης. Υπάρχει λογική εξήγηση τελικά στο γιατί δεν μπορούμε να της αντισταθούμε!

2. Ο δημιουργός του μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας (chocolate chip cookie) πούλησε την ιδέα στη Nestle αλλά όχι για κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτό που ζήτησε ως αντάλλαγμα είναι προμήθεια σοκολάτας για όλη του τη ζωή!

3. Ο αυτοκράτορας των Αζτέκων Montezuma II έπινε κάθε μέρα πάνω από 50 κούπες σοκολάτα. Το πως προλάβαινε είναι ένα άλλο θέμα…

4. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, αυτοί που έχουν αλλεργία στη σοκολάτα είναι αλλεργικοί στις κατσαρίδες. (  !!! )

5. Η μεγαλύτερη σοκολάτα στον κόσμο ζυγίζει 792 κιλά.

6.Η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων κατά 30%.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

7. Η σοκολάτα χάρη στο κακάο προσφέρει αντιβακτηριδιακή δράση στη στοματική κοιλότητα ενώ παράλληλα προστατεύει από τη φθορά των δοντιών. Ορίστε, δε φταίμε εμείς. Τη χρειάζεται ο οργανισμός μας!

8. Η δημιουργία της Nutella έγινε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ένας Ιταλός ζαχαροπλάστης, στην προσπάθειά του να παρατείνει τις προμήθειες κακάο, ανέμειξε φουντούκια με σοκολάτα. Κι εμείς τον ευχαριστούμε.

9. Η άσπρη σοκολάτα ουσιαστικά δεν είναι σοκολάτα. Δεν περιέχει ούτε στερεό ούτε λικέρ κακάο αλλά μόνο βούτυρο κακάο.

10. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν ότι η μυρωδιά σοκολάτας μέσα σε βιβλιοπωλείο κάνει κατά 40% πιο πιθανό οι πελάτες να επιλέξουν βιβλίο μαγειρικής ή αισθηματικό.
Πηγή: e-table.gr

https://www.e-table.gr/blog/10-apisteyta-pragmata-gia-tin-sokolata/?utm_content=buffer4ca78&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *