“Φρούτα που μας προστατεύουν όπως η ασπιρίνη”, από τον Βιοπαθολόγο Dr. Ιωάννη Μέριανο και το merianos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Επιστημονικές αμερικανικές έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση της ασπιρίνης θα μπορούσε να προλάβει 600.000 εμφράγματα το χρόνο εκ των οποίων μάλιστα τα 200.000 θα ήταν μοιραία! Επίσης η τακτική χρήση της ασπιρίνης, θα μπορούσε να προλάβει 25.000 θανάτους τον χρόνο, από εγκεφαλικά επεισόδια!

Το όφελος από την καθημερινή λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης δεν σταματά εδώ καθώς η δράση της αποδεικνύεται σωτήρια και στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου.

Αν λοιπόν είστε μετά τα 40 και ο γιατρός σας δεν σας έχει προτείνει την κατανάλωση μιας μικρής δόσης ασπιρίνης κάθε ημέρα, δοκιμάστε να βάλετε στη διατροφή σας τα παρακάτω φρούτα καθώς κάποια από αυτά περιέχουν ασπιρίνη. Με απλά λόγια ένα από τα βασικά τους συστατικά είναι η σαλικυλίνη, η οποία αποτελεί και την κύρια φαρμακευτική ουσία της ασπιρίνης.

Οι καλύτερες πηγές φυσικής ασπιρίνης για την προστασία της καρδιάς σας, είναι τα σταφύλια και οι σταφίδες (και οι μαύρες και οι ξανθές), τα δαμάσκηνα, (φρέσκα και ξερά), τα σμέουρα, τα βερίκοκα και οι χουρμάδες.

Εδώ ίσως να βρίσκεται και το κλειδί για το περιβόητο “γαλλικό παράδοξο”. Καθώς οι Γάλλοι ενώ τρώνε πολλά λιπαρά τυριά συνηθίζουν κατά τη διάρκεια η και μετά το γεύμα, να πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, διατηρώντας την καρδιά τους δυνατή. Το κρασί ως γνωστόν προέρχεται από τα σταφύλια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ένας λόγος που οι χορτοφάγοι αρρωσταίνουν σπάνια από καρδιά, είναι ότι “τρώνε» 10% περισσότερες σαλικυλίνες από όσους τρώνε κρέας μια φορά την ημέρα!

Χρειάζεται όμως και προσοχή. και αυτό γιατί ενώ η ασπιρίνη μας προστατεύει από ισχαιμικά εγκεφαλικά (είναι τα εγκεφαλικά που προκαλούνται από φραγμένη αρτηρία του εγκεφάλου) η αλόγιστη χρήση της για λόγους πρόληψης, μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε αιμορραγικά εγκεφαλικά.

 

 

http://www.merianos.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/item/62-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *