ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. Σκόνη άπαχο γάλα
- 30 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 1 κ.γλ υγρή στέβια
- 50 γρ καυτό νερό
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
Πόσες συνταγές βλέπουμε καθημερινά με 2 ή 3 υλικά όπου το βασικό τους υλικό είναι το ζαχαρούχο γάλα….
Αυτό με έκανε να πειραματιστώ ώστε να καταφέρω να φτιάξω το δικό μας Ζαχαρούχο!
Είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο!!!
Το ετοιμάζουμε την ίδια μέρα που θα το χρειαστούμε ή την προηγούμενη..
Βάζουμε λοιπόν σε κατσαρολάκι τα 50 γρ. νερό και το βάζουμε στη φωτιά..
Οταν αρχίσει να βράζει αμέσως το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 30 γρ. κρυσταλλικής στέβιας 1:3
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα (αυγοδάρτη) για 1 λεπτό έως να διαλυθεί εντελώς..
Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε την σκόνη από το άπαχο γάλα ( σε πούδρα )
Ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα για 1 λεπτό , ρίχνουμε την υγρή βανίλια και…ΕΤΟΙΜΟ..!!!
Θα είναι ακόμα υγρό και δεν θα έχει την υφή του ζαχαρούχου…
Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα..Μετά από 1 ώρα θα είναι ακριβώς όπως χρειάζεται..!!!
Να θυμάστε λοιπόν…50γρ νερό – 50γρ σκόνη γάλα – 30γρ στέβια κρυσταλλική 1:3 ή 1 κ.γλ. υγρή στέβια – λίγο υγρή βανίλια
Αφήστε μια απάντηση