“Η σοκολάτα ενισχύει τις νοητικές ικανότητες των ηλικιωμένων”, μας ενημερώνει ο Ειδικός Παθολόγος Ιωάννης Λ. Σφυρής.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η σοκολάτα, σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί να βελτιώσει τις νοητικές ικανότητες- λειτουργική μνήμη, ταχύτητα οπτικής επεξεργασίας- και να βοηθήσει να εξισορροπηθούν διαφορετικά είδη νοητικών προβλημάτων, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους.

Τα οφέλη της σοκολάτας μπορούν να αποδοθούν στο σπόρο κακάο που είναι το κύριο συστατικό της και πλούσια πηγή φλαβανολών- ομάδα ουσιών με νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν φλαβανόλες από κακάο καθημερινά έχουν βελτίωση στις νοητικές ικανότητες, στη συγκέντρωση και στην ταχύτητα επεξεργασίας.

Η Valentina Socci του University of L’Aquila, δήλωσε ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι η δυνατότητα των φλαβανολών του κακάο να προστατεύουν τις νοητικές ικανότητες σε ευάλωτους πληθυσμούς με τον καιρό βελτιώνουν τη νοητική απόδοση.

Επιπλέον, το κακάο φάνηκε επίσης να έχει υποσχόμενα αποτελέσματα σε ανθρώπους –ιδιαίτερα γυναίκες- που πάσχουν από χρόνια έλλειψη ύπνου και έχουν μικρότερη ακρίβεια στην εκτέλεση εργασιών.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Η επίδραση του κακάο φάνηκε για μεγάλο διάστημα- από 5 ημέρες έως 3 μήνες- σημείωσαν οι ερευνητές στο περιοδικό Frontiers in Nutrition.

Η Michele Ferrara, του University of L’Aquila, δήλωσε ότι η τακτική πρόσληψη κακάο και σοκολάτας θα μπορούσε να παρέχει οφέλη στις νοητικές λειτουργίες με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο ενδεχομένως υπάρχουν παρενέργειες που γενικά συνδέονται με τις θερμίδες της σοκολάτας, ορισμένες ουσίες του φυτού όπως καφεΐνη και θεοβρωμίνη και ποικιλία πρόσθετων όπως ζάχαρη ή γάλα.

πηγή Univadis

http://www.regeniatric.gr/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *