“Νέο όφελος από την κατανάλωση σοκολάτας βρίσκει πρόσφατη μελέτη”, από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Βασιλική Πυρογιάννη, Msc, και το Nutrimed!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μια νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα όφελος για την (με μέτρο) κατανάλωση σοκολάτας, αυτή τη φορά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Syracuse στην Νέα Υόρκη μελέτησαν την επίδραση της κατανάλωσης σοκολάτας με μια σειρά πνευματικών τεστ και βρήκαν ότι η συχνή κατανάλωση βοήθησε στην καλύτερη απόδοση σε διάφορα τεστ μνήμης. Μάλιστα, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η σοκολάτα μπορεί να προστατεύσει την πνευματική υγεία και κατά την τρίτη ηλικία.Κατά καιρούς η σοκολάτα και το κακάο έχουν μελετηθεί για διάφορες άλλες πιθανές θετικές επιδράσεις στην υγεία. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς. Άλλοι επιστήμονες, όμως, επισημαίνουν ότι πρέπει να προσέχουμε τι μηνύματα δίνουμε στον πληθυσμό γιατί η σοκολάτα είναι ένα τρόφιμο με αρκετές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά (550 θερμίδες στην πλάκα των 100 γραμμαρίων).

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη επιστημόνων από το Τελ Αβίβ βρήκε ότι η κατανάλωση σοκολάτας στο πρωινό, ή ένα μικρό κομμάτι 20 λεπτά πριν το κυρίως γεύμα θα μπορούσε να βοηθήσε στη μείωση του βάρους. Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει μια πιθανή σχέση μεταξύ της σοκολάτας και της απώλειας βάρους, πολλές άλλες δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Πιθανόν αυτό να οφείλεται και στις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Υπάρχουν άτομα που καλύπτονται με ένα μικρό σοκολατάκι και αυτό μπορεί να τους αποτρέπει από την υπερκατανάλωση άλλων τροφίμων ή γλυκών, ενώ άλλοι αν ξεκινήσουν με ένα και μόνο σοκολατάκι θα πρέπει να τελειώσουν όλο το σακουλάκι. Προφανώς, όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και δεν μπορούν να περιοριστούν στην κατανάλωση με μέτρο, καλό θα ήταν να περιορίσουν την πρόσληψη σοκολάτας γενικά στη μία φορά την εβδομάδα, αν δεν θέλουν να δουν τη ζυγαριά τους να ανεβαίνει επικίνδυνα…

Για όλους πάντως, η σοκολάτα συνδέεται με μια γλυκιά ανάμνηση και μια ευχάριστη στιγμή. Και μπορεί να παραμείνει έτσι, προσφέροντας παράλληλα και κάποιο (ίσως) όφελος στην υγεία, αρκεί να περιορίζεται κάποιος στην κατανάλωση με μέτρο. Ένα σοκολατάκι την ημέρα μπορεί να βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά αν το σοκολατάκι γίνει ολόκληρη πλάκα, σίγουρα δεν θα βοηθήσει πολύ στο βάρος…

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή: www.thinkover.gr

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *