“Συμπληρώματα διατροφής: Είναι απαραίτητα;”(VIDEO), από τον Γαστρεντερολόγο Χρήστο Ζαβό και το peptiko.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένας στους δύο Έλληνες λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες. Το κόστος όλων αυτών των σκευασμάτων είναι αρκετά υψηλό και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο βίντεο αυτό θα μάθουμε αν είναι απαραίτητα για την υγεία τα συμπληρώματα διατροφής, τι ισχύει σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία σε ότι αφορά την κυκλοφορία και διαφήμιση των ιδιοτήτων των συμπληρωμάτων διατροφής. Στο τέλος του βίντεο θα σας προτείνω τι πρέπει να κάνετε στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη ανεπάρκεια κάποιας ουσίας ΕΙΝΑΙ δικαιολογημένη.

Την απόφαση για τη χορήγηση κάποιου συμπληρώματος διατροφής θα πρέπει να την λαμβάνει ο ίδιος ο θεράπων ιατρός διότι η ανεξέλεγκτη χρήση τους δυνητικά μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Η ισορροπημένη διατροφή με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής που παράγονται στην Ελλάδα εξασφαλίζει στον οργανισμό μας όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται.

Χρήστος Ζαβός, Γαστρεντερολόγος, http://peptiko.gr

 

https://www.facebook.com/peptikozavos/

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *