“Τσάι Για Το Κρυολόγημα – Οι διαφορές Με Τη Γρίπη & Τον Κορονοϊό!”, από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια κούπα τσάι για το κρυολόγημα ή τη γρίπη, είναι ότι καλύτερο όταν αισθανόμαστε άσχημα.

Δεν κοιμηθήκατε καθόλου καλά όλο το βράδυ, πονάει ο λαιμός σας, αρχίζετε να κρυώνετε, να φτερνίζεστε και να βήχετε;

Το πρωί δυσκολευτήκατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε αδυναμία και έντονη κόπωση, ενώ αρχίζουν ξαφνικά να πονάνε και οι μύες σας;

Ξέρετε ότι δεν αισθάνεστε καλά, όμως δυσκολεύεστε να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα ώστε να καταλάβετε τι ακριβώς έχετε.

Ένα κοινό κρυολόγημα; Γρίπη; Ή ακόμη και κορονοϊό;

Διαφήμιση

Ο καιρός πλέον αγρίεψε, ο χειμώνας έρχεται και φέρνει μαζί του τα γνωστά προβλήματα κρυολογημάτων, γρίπης ή άλλων μολύνσεων του αναπνευστικού.

Ο βήχας, ο πονόλαιμος, το συνάχι, ο πυρετός, το ρίγος, οι μυαλγίες και η κόπωση είναι όλα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει, με μικρές διαφορές, το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, ο κορονοϊός, αλλά ακόμη και οι εποχικές αλλεργίες.

Πώς λοιπόν μπορούμε κάθε φορά να ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα;

Τι θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να δράσουμε έγκαιρα ενημερώνοντας το γιατρό μας και ετοιμάζοντας κάποια βασικά φυσικά ροφήματα;

Έτσι ώστε να προλάβουμε την επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Ένα εξαιρετικό τσάι για το κρυολόγημα

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε πως μπορείτε να ετοιμάσετε 1 κούπα με υγιεινό τσάι για το κρυολόγημα. Έτσι ώστε να προλάβετε ή να βελτιώσετε την κατάσταση του.

Θα διαβάσετε ποιες είναι επίσης οι διαφορές του κοινού κρυολογήματος με τη γρίπη και τον κορονοϊό, αλλά και ποιες αλλαγές βοτάνων μπορείτε να κάνετε στο ρόφημα, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Το κοινό κρυολόγημα είναι μια ήπια λοίμωξη σε σύγκριση με τη γρίπη.

Τα πιο συνηθισμένα του συμπτώματα είναι ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή, το μπούκωμα της μύτης, το φτέρνισμα και ο βήχας. (1)

Μπορεί όμως σε κάποια άτομα τα συμπτώματα να συνοδεύονται από μυϊκούς πόνους, από αδυναμία και γενική αδιαθεσία, από πονοκέφαλο και από μείωση της όρεξης για φαγητό.

Οι ιοί που το προκαλούν είναι διαφορετικοί από αυτούς της γρίπης ή του κορονοϊού. (2)

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος παρουσιάζονται σταδιακά και διαρκούν για λίγες ημέρες.

Η γρίπη όμως είναι πιο σοβαρή, επειδή πρόκειται για μια οξεία νόσο του αναπνευστικού συστήματος, που έχει υψηλή μεταδοτικότητα και προκαλείται από τον ιό της γρίπης.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος

Τα συμπτώματα της σε γενικές γραμμές είναι βαρύτερα από αυτά που παρουσιάζει το κοινό κρυολόγημα.

Εμφανίζονται απότομα, ενώ στην περίπτωση του κορονοϊού τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά, κάτι που όμως δεν ισχύει για όλους.

Η περίοδος επώασης στο κρυολόγημα είναι από 1-3 ημέρες, στη γρίπη από 1-4 ημέρες και στον κορονοϊό από 1-14 ημέρες.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι το φτάρνισμα, το μπούκωμα στη μύτη, το συνάχι, ο πονόλαιμος και ο βήχας. Κάποιες φορές, μπορεί να παρατηρηθεί μειωμένη όρεξη και κόπωση. Ενώ, ο πυρετός είναι σπάνιος ή κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης είναι ο υψηλός πυρετός, ο έντονος πονοκέφαλος, η αδυναμία και η κόπωση.

Μπορεί να παρατηρήσετε επίσης έντονες μυαλγίες και αρθραλγίες, πονόλαιμο, απώλεια όρεξης και κάποιες φορές καταρροή. (3)

Μπορεί επιπλέον να εμφανιστεί βήχας μετά από 1-2 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Υπάρχει επίσης περίπτωση, όταν ο ιός της γρίπης έχει βρει αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα να παρουσιάσει επιπλέον διάρροια ή εμετό. Ή ακόμη πιο επικίνδυνες επιπλοκές, όπως είναι η εμφάνιση δύσπνοιας, η πνευμονία και σπανιότερα η βρογχίτιδα και η ωτίτιδα. (4)

Ενώ παράλληλα, μπορεί να παραταθεί η διάρκεια της.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορονοϊού

Τα συμπτώματα του κορονοϊού μοιάζουν αρκετά με αυτά της γρίπης αλλά και του κρυολογήματος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συνήθως παρουσιάζει υψηλό πυρετό, βήχα, κόπωση, αδυναμία και απώλεια γεύσης ή όσφρησης απότομα.

Κάποιες φορές, παρουσιάζει μυαλγίες και αρθραλγίες, ανορεξία και πονόλαιμο. (5)

Το σύμπτωμα που είναι πολύ χαρακτηριστικό στον κορονοϊό σε σχέση με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη είναι η έντονη δύσπνοια. Όπως επίσης το βάρος και ο πόνος στο στήθος και η απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρηθεί απώλεια ομιλίας ή κίνησης και σύγχυση.

Τσάι για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Τι ρόφημα όμως μπορείτε να ετοιμάσετε σαν μια πρώτη προληπτική κίνηση όταν τα συμπτώματα δείχνουν το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη; (Εκτός φυσικά, από το να μιλήσετε άμεσα με το γιατρό σας).

Βάζουμε να βράσουν σχεδόν 250 γρ. νερό, δηλαδή μια κούπα και το προσθέτουμε σε μια τσαγιέρα ή σε μια κούπα με:

  • 1 κ.τ. εχινάκεια φρέσκια ή αποξηραμένη
  • 1 κ.τ. τσάι του βουνού, δηλαδή σιδερίτη
  • 1 κ.τ. θυμάρι

Το αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βγάλει τις ιδιότητες του, στραγγίζουμε σε μια άλλη κούπα και πίνουμε πολύ αργά και όσο το δυνατόν πιο ζεστό γίνεται.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικό, μπορούμε να προσθέσουμε:

Προσωπικά αντικαθιστώ το τσάι του βουνού με 1 κ.τ. καλέντουλα στο επόμενο τσάι που πίνω στην ημέρα, όταν τα συμπτώματα δείχνουν γρίπη.

Προληπτικά για περίπτωση κορονοϊού, αντί για καλέντουλα βάζω 1 κ.τ. ρίγανη, επειδή είναι εξαιρετική για προβλήματα του αναπνευστικού, όπως είναι και το θυμάρι.

Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Αν Τρώτε Ρίγανη (Ριγανέλαιο & Τσάι)!

Όποια και αν είναι τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C, D και ψευδάργυρο. Θα βοηθήσει επιπλέον, να μένετε καλά ενυδατωμένοι με πολύ νερό και μη αλκοολούχα ροφήματα.

Τι θα πρέπει να προσέξετε στο τσάι για το κρυολόγημα

Το ρόφημα αυτό ή οι παραλλαγές του είναι πολύ υγιεινό και μπορεί να προλάβει και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος ή της γρίπης.

Διαφήμιση

Ο κάθε ένας από εμάς όμως, έχει διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι τι αντιμετωπίζουμε.

Για αυτό θα πρέπει να ρωτάτε πρώτα το γιατρό σας πριν από την κατανάλωση τους και ειδικά αν παίρνετε φάρμακα.

Είναι επίσης σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, αν τα συμπτώματα που παρουσιάζονται δε δείχνουν το κοινό κρυολόγημα.

Ειδικά αν εμφανίζετε δύσπνοια, έτσι ώστε να προλάβετε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις κάνοντας τις κατάλληλες εξετάσεις, αν ο γιατρός σας το κρίνει απαραίτητο.

Γνωρίζοντας τις βασικές διαφορές που παρουσιάζει το κοινό κρυολόγημα με τη γρίπη ή άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα μπορείτε να κάνετε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να ετοιμάσετε ένα φυσικό ρόφημα για να αισθανθείτε καλύτερα.

Έχετε δοκιμάσει το παραπάνω τσάι για το κρυολόγημα;

Εσείς έχετε δοκιμάσει το παραπάνω τσάι για το κρυολόγημα; Γνωρίζατε για τις διαφορές που έχει το κοινό κρυολόγημα με τη γρίπη ή ακόμη και τον κορονοϊό;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι καλό χειμώνα και να είστε πάντα καλά! 🙂

Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Είμαι η Δήμητρα Νάσιου, μένω στον πανέμορφο Βόλο και είμαι η δημιουργός και εκδότρια της ιστοσελίδας Rogmes (Ρωγμές). Χαίρομαι να βοηθώ τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και τη διατροφή τους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσβεστη δίψα μου για γνώση. Χρησιμοποιώ καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ταξίδια.

 

https://rogmes.gr/tsai-gia-to-kryologhma/?utm_medium=email&utm_source=getresponse&utm_content=++++++++++%26++%21&utm_campaign=Rogmes+Newsletter

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *