“12 Τρόφιμα Που Τα Αποθηκεύετε Λάθος & Τα Πετάτε”, από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υπάρχουν τόσα πολλά τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνετε.Γνωρίζετε πως το 40% των τροφίμων που αγοράζετε, καταλήγουν στα σκουπίδια λόγω λάθος αποθήκευσης; (1)Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά τρόφιμα για τα οποία ίσως δεν γνωρίζουμε το σωστό τρόπο αποθήκευσης τους. Το αποτέλεσμα είναι να σαπίζουν γρήγορα ή να καταστρέφονται οι βιταμίνες τους. 

 

Ίσως λοιπόν να ανήκετε και εσείς στα άτομα που αναγκάζεστε να πετάτε το σέλινο, τις ντομάτες, το ψωμί ή τους ξηρούς καρπούς στα σκουπίδια.

Απλά επειδή δεν αποθηκεύσατε σωστά αυτά τα τρόφιμα!

Το κάθε τρόφιμο χρειάζεται την κατάλληλη αποθήκευση, έτσι ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής και τη γεύση του.

Αν μάλιστα σας παρηγορεί, τα 4 τρόφιμα από αυτά τα αποθήκευα και εγώ λάθος!

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα ανακαλύψετε πώς να αποθηκεύετε σωστά 12 από τα πιο βασικά τρόφιμα. Έτσι ώστε να τα διατηρείτε γευστικά, να εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά τους και να μειώσετε επίσης τα απόβλητα τους.

Πρόγραμμα 2+5 ημερών-Tablet

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2+5 ΗΜΕΡΩΝ  ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ & ΛΙΠΟΥΣ

Ένας εβδομαδιαίος οδηγός διατροφής για απώλεια βάρους και λίπους, που θα γίνει παντοτινός οδηγός, για τη σταθερότητα των κιλών και βελτίωση προβλημάτων υγείας

Τα 12 τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 12 τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος, με αποτέλεσμα να τα πετάτε ή να καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά.

#1 Ντομάτες

Αν ρωτήσετε έναν αγρότη, θα σας πει πως για να διατηρήσουν οι ντομάτες τη γεύση, το νερό και τη υπέροχη μυρωδιά τους, δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, ούτε το καλοκαίρι.

Αντίθετα, θα πρέπει να μένουν πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, σε περίπου 21 βαθμούς ή λίγο παραπάνω και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. (2)

Είναι προτιμότερο λοιπόν, να αγοράζετε λίγες κάθε φορά. Για πιο βραχυπρόθεσμη όμως αποθήκευση, το ιδανικό είναι να τις βάλετε σε μια καθαρή χάρτινη σακούλα στο πιο δροσερό μέρος της κουζίνας.

Επιπλέον, οι ώριμες ντομάτες βοηθούν να ωριμάσουν και άλλα τρόφιμα πιο γρήγορα. Ή τα καταστρέφουν εντελώς όταν τις αποθηκεύετε μαζί με αυτά, όπως για παράδειγμα με τις μπανάνες.

#2 Γαλακτοκομικά (στα σημαντικά τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος)

Τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι, το τυρί ή το γάλα δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται ποτέ στην πόρτα του ψυγείου. Εκεί θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα, από οποιαδήποτε άλλη θέση στο ψυγείο. (3)

Το ιδανικότερο μέρος για αποθήκευση τους είναι το μεσαίο ράφι του ψυγείου.

Όσο μικρότερη ποσότητα όμως μένει στις συσκευασίες, τόσο πιο πίσω στο ράφι θα πρέπει να τα τοποθετήσετε. Έτσι ώστε να βρίσκονται προς την πιο άμεση ψύξη.

Το τυρί θα πρέπει να το τυλίγετε με μια πλαστική μεμβράνη τροφίμων. Αυτό είναι σημαντικό, για να το προφυλάξετε από τους μύκητες, τη μούχλα ή την ξηρασία που μπορεί να δημιουργηθεί.

#3 Φρέσκα λαχανικά και βότανα

Πολλά άτομα τοποθετούν ορισμένα φρέσκα λαχανικά και βότανα όπως το σέλινο ή ο βασιλικός, σε βάζο με νερό, όπως κάνουμε με τα λουλούδια.

Αυτή όμως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!

Με αυτό τον τρόπο, τα φρέσκα λαχανικά αυτού του είδους, θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος να τα διατηρήσετε φρέσκα περισσότερο χρόνο, είναι να τα τυλίξετε σε μια χάρτινη σακούλα και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Το χαρτί μάλιστα θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία των λαχανικών και θα αποτρέψει το γρήγορο μαρασμό τους.

#4 Μήλα

Τα μήλα δεν θα πρέπει επίσης να μπαίνουν στο ψυγείο. Αν μάλιστα θέλετε να είστε ακόμη πιο σχολαστικοί, είναι προτιμότερο να διατηρείτε ξεχωριστά την κάθε ποικιλία μήλων.

Τα μήλα θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση, αν τα βάλετε σε ένα τελάρο ή κουτί με ροκανίδια ή φλούδες κρεμμυδιών.

Με αυτό τον τρόπο θα φύγει όλη η υγρασία τους και δεν θα σαπίσουν.

#5 Σταφύλια και μούρα

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν τα σταφύλια και τα μούρα, είναι μια αεριζόμενη πλαστική σακούλα τροφίμων. Όπως όσες βρίσκονται στα μανάβικα και τα μάρκετ.

Πριν όμως τα τοποθετήσετε στη σακούλα, σκουπίστε την υγρασία που μπορεί να έχουν με ένα χαρτί κουζίνας. Θα βοηθήσετε έτσι να αποφύγουν τη ζύμωση και το μούχλιασμα.

#6 Αυγά (στα σημαντικά τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος)

Παρά το ότι η πόρτα του ψυγείου σας έχει χαριτωμένες θήκες, ειδικές για τα αυγά, αποφύγετε να τα αποθηκεύετε εκεί.

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα, τα αυγά εκτίθενται στην πιο ζεστή θερμοκρασία του δωματίου, μειώνοντας τη φρεσκάδα τους. (4)

διατήρηση αυγών

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές χάρτινες θήκες ή αυτές του ψυγείου σας και διατηρήστε τα αυγά σας στο μεσαίο ράφι και προς τα πίσω. Εκεί που είναι το ψυχρότερο μέρος του ψυγείου, ώστε να τα κρατήσετε όσο πιο φρέσκα μπορείτε.

#7 Ψωμί

Εκτός αν σας αρέσει το μπαγιάτικο ψωμί ή πρέπει να λείψετε από το σπίτι για λίγες ημέρες, θα πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε το ψωμί στο ψυγείο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε το ψωμί στις ειδικές ξύλινες ψωμιέρες. Άλλες λύσεις είναι μια χάρτινη σακούλα ή μια βαμβακερή πετσέτα για να μην στεγνώσει. (5)

Για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ασφαλή διάρκεια αποθήκευσης, είναι ιδανικό να κόψετε το ψωμί σε φέτες. Στη συνέχεια μπορείτε να το αποθηκεύσετε με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

#8 Κρεμμύδια και σκόρδο

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο προτιμούν γενικά τις ζεστές θερμοκρασίες.

Επιπλέον, δεν τους αρέσει καθόλου το φως ούτε τα φωτεινά σημεία της κουζίνας.

Το ιδανικό είναι να τα διατηρείτε σε σκοτεινά σημεία της κουζίνας ή σε ένα κελάρι. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε εντελώς την αποθήκευση τους στο ψυγείο, γιατί το κρύο και η υγρασία θα τα μουχλιάσει.

#9 Πατάτες (στα σημαντικά τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος)

Για τις πατάτες, θα πρέπει να αποφεύγετε οποιοδήποτε θερμό σημείο της κουζίνας σας, που προωθεί τη βλάστηση. Όπως για παράδειγμα κάτω από το νεροχύτη, πάνω από το φούρνο ή κοντά σε ένα παράθυρο.

Οι πατάτες αγαπούν τους σκοτεινούς, ξηρούς και άνετους χώρους για την αποθήκευση τους.

Επιπλέον, βγάζουν διοξείδιο του άνθρακα, οπότε αν τις αφήσετε σε ένα σημείο με ανεπαρκή εξαερισμό, θα αρχίσουν να ζαρώνουν.

Το καλύτερο είναι να τις τοποθετήσετε σε διάτρητες πλαστικές ή χάρτινες σακούλες μακριά από το φως ή την υγρασία. Αποφύγετε επίσης να τις βάζετε στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια, γιατί θα ωριμάσουν γρηγορότερα και να βγάλουν φύτρες.

#10 Ξηροί καρποί

Να αγοράζετε πάντα τους ξηρούς καρπούς όσο γίνεται πιο φρέσκους και αν είναι δυνατόν, να δοκιμάζετε λίγους πριν τους αγοράσετε.

Αν τους αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, θα κρατήσετε τον αέρα μακριά τους. Θα τους διατηρήσετε έτσι, πολύ περισσότερο καιρό.

Εκτός από τον αέρα, θα εμποδίσετε επίσης και τις άλλες μυρωδιές να ανακατευτούν με τους ξηρούς καρπούς σας. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις οσμές από το μαγείρεμα.

διατήρηση ξηρών καρπών

Αν τους καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες, τότε η αποθήκευση σε ένα σκοτεινό σημείο σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σας είναι αρκετή. Αλλά αν μείνουν για περισσότερο καιρό, τότε θα πρέπει να τους διατηρήσετε στο ψυγείο, που θα μείνουν φρέσκοι μέχρι και έξι μήνες.

#11 Κρέας και θαλασσινά

Τα ωμά κρέατα, τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα πουλερικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σφραγισμένα δοχεία, ιδανικά γυάλινα και στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου μας.

Τα συγκεκριμένα ωμά αυτά τρόφιμα, ίσως να περιέχουν μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Τα μικρόβια βέβαια σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, όμως μπορούν να μεταδοθούν στα υπόλοιπα τρόφιμα.

Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες στις ετικέτες αυτών των τροφίμων για τις ημερομηνίες και την αποθήκευση.

Διαφορετικά, η συνηθισμένη διάρκεια συντήρησης τους στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου είναι:

  • 2-3 ημέρες για το κρέας
  • 2 ημέρες για τα οστρακόδερμα
  • 3 ημέρες για τα θαλασσινά
  • 3 ημέρες για τα πουλερικά

#12 Καφές και βότανα τσαγιού

Κρατήστε τον καφέ και τα βότανα τσαγιού σε δροσερό, σκοτεινό και στεγνό μέρος. Επιπλέον, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο και μακριά από οποιαδήποτε θερμότητα.

Κρατήστε τα επίσης μακριά από τρόφιμα με δυνατές οσμές, όπως είναι τα κρεμμύδια ή το σκόρδο.

Μην αφήνετε τον καφέ ή τα βότανα σας κοντά σε ζεστές περιοχές, όπως είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, οι εστίες της κουζίνας ή το καλοριφέρ.

Τελευταίες σκέψεις για τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το πρόγραμμα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων FUSIONS, κάθε χρόνο στην Ε.Ε. σπαταλιούνται περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων, οι οποίοι αποτελούν το 20% των παραγόμενων τροφίμων. (6)

Μπορούμε όλοι μας λοιπόν να βάλουμε ένα λιθαράκι στη μείωση αυτών των ποσοστών και της σπατάλης τροφών!

 

 

Απλά, φροντίζοντας για την υγιεινή των τροφίμων μας και τη σωστή αποθήκευση τους.

Η λάθος αποθήκευση τροφίμων δεν αφορά μόνο τη σωστή ψύξη ή τη διατήρηση τροφίμων εκτός ψυγείου. Αφορά επίσης τους βασικούς κανόνες υγιεινής της κουζίνας μας και την ιδανική συντήρηση των τροφίμων.

Ανακαλύψατε τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος;

Εσείς αλήθεια γνωρίζετε ποια είναι η σωστή αποθήκευση και συντήρηση των παραπάνω τροφίμων; Έχετε παραδείγματα από άλλα τρόφιμα που τα αποθηκεύετε λάθος και τα πετάξατε πολύ γρήγορα;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά! ????

Δωρεάν Ebook - Αδυνάτισμα & Αποτοξίνωση

​Εγγραφείτε στην εβδομαδιαία ενημέρωση για να λαμβάνετε νέα άρθρα & το ΔΩΡΕΑΝ eBook:

ΤΑ 10+1 ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!

  • ​Special συνταγές για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα
  • ​5 συνταγές για το καλοκαίρι – 5 ιδέες για το χειμώνα
  • ​1 special ρόφημα για γρήγορο & υγιεινό αδυνάτισμα ​
  • ​​Καθαρό δέρμα, απώλεια βάρους & αποβολή τοξινών

Λαμβάνω την ιδιωτικότητα σας πολύ σοβαρά. Διαβάστε σχετικά στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Είμαι η Δήμητρα Νάσιου, μένω στον πανέμορφο Βόλο και είμαι η δημιουργός και εκδότρια της ιστοσελίδας Rogmes (Ρωγμές). Χαίρομαι να βοηθώ τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και τη διατροφή τους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσβεστη δίψα μου για γνώση. Χρησιμοποιώ καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ταξίδια.

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 https://rogmes.gr/trofima-pou-apo8hkeuete-la8os/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *