Μπολ πάγου, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!







Πώς θα φτιάξουμε ένα μπολ από πάγο, μέσα στο οποίο θα σερβίρουμε παγωτό και σορμπέ!
Η ιδέα να σερβίρουμε ένα σορμπέ (π.χ. σορμπέ λεμόνι) ή ένα παγωτό μέσα σε μπολ πάγου είναι ιδανική για έναν γιορτινό μπουφέ ή κάποια επίσημη περίσταση. Για να μη στάζει πάνω στο τραπεζομάντιλο, θα το στερεώσουμε πάνω σε ένα ποτήρι και από κάτω θα τοποθετήσουμε μία βαθιά πιατέλα.
1. Από την προηγούμενη μέρα θρυμματίζουμε μπόλικα παγάκια στο μούλτι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν χιόνι.
2. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μεταλλικό μπολ – θα πρέπει να το γεμίσουμε μέχρι τα 2/3. Από πάνω τοποθετούμε ένα μικρότερο μεταλλικό μπολ, το οποίο πιέζουμε καλά προς τα κάτω έτσι ώστε να σφηνώσει μέσα στο χιόνι.
3. Ρίχνουμε νερό ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο μπολ, ώστε να καλύψει τα κενά και βάζουμε τα δύο μπολ στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Την επομένη ξεφορμάρουμε ως εξής: ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό μέσα στο μικρό μπολ και μετά από λίγο το τραβάμε να ξεκολλήσει. Έπειτα βυθίζουμε το μεγάλο μπολ σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και το αφαιρούμε.
Tip
Το μπολ πάγου διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
http://steliosparliaros.gr/texnikes/bowl_pagou/?fb
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι", από το argiro.gr!
Δέκα συμβουλές για τέλειο σπιτικό παγωτό, από το icookgreek.com!
"5 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες των μήλων", από την Μάρω Σενετάκη και το olivemagazin...
Έξυπνα tips για να διαλέξετε το σωστό καρπούζι, από το enallaktikidrasi.com!
"Ξαναζεσταμένες τροφές που γίνονται δηλητήριο", από το health4you.gr!
"Τι πρέπει να προσέξω όταν βάζω στην κατάψυξη ένα μαγειρεμένο φαγητό;", από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση