“Προσοχή! Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισ. μικροπλαστικά στο φλιτζάνι μας”, από το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι όταν βάζουμε ένα πλαστικό φακελάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με σχεδόν βρασμένο νερό (95οC), απελευθερώνονται περίπου 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στο φλιτζάνι! Το ανησυχητικό δε, είναι ότι αυτές οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες από τις ετήσιες εκτιμώμενες ποσότητες μικροπλαστικών και νανοπλαστικών σωματιδίων που καταναλώνει ένας μέσος άνθρωπος, ο οποίος υπολογίζεται ότι τρώει περίπου 50.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και εισπνέει αντίστοιχη ποσότητα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environmental Science and Technology», μελέτησαν 4 διαφορετικούς τύπους από φακελάκια τσαγιού από διάφορα καφέ στο Μόντρεαλ. Τα άνοιξαν, τα έβρεξαν και στη συνέχεια τα βύθισαν σε σχεδόν βρασμένο νερό για πέντε λεπτά πριν τα αναλύσουν με ηλεκτρονικά μικροσκόπια και φασματοσκόπια. Βρήκαν λοιπόν, ότι αν και τα περισσότερα φακελάκια τσαγιού φτιάχνονται από φυτικές ίνες, πολλές μάρκες ακόμα χρησιμοποιούν πλαστικό για να σφραγίσουν τα φακελάκια. Τελευταία, πολλές μάρκες μετέτρεψαν τα φακελάκια από χάρτινα σε πλαστικά και αυτά ακριβώς είναι που μελετήθηκαν.

 

https://tinyurl.com/wromljt

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *