“Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι”, από το argiro.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφού κατακτήσατε τη γνώση για το πώς να διαλέγετε το καλύτερο καρπούζι, ήρθε και η ώρα του πεπονιού! Είναι κρίμα να κόβεις ένα πεπόνι όλο λαχτάρα και προσμονή και όταν το δοκιμάζεις να έχει γεύση…αγγουριού. Γι’ αυτό μάθετε ακολουθώντας 5 μικρά βήματα πώς να διαλέγετε το καλύτερο πεπόνι.

Πιάστε το στα χέρια σας και κάντε το σβούρες

Ένα καλό πεπόνι δεν πρέπει να έχει τραυματισμούς, θαμπά ή μαλακά σημεία και μελανιές. Πάρτε το λοιπόν στα χέρια σας, στριφογυρίστε το και ελέγξτε καλά την επιφάνειά του.

Το χρώμα του

Αν και τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, στο πεπόνι ισχύει το όσο πιο θαμπό και άτονο το χρώμα,  τόσο πιο γλυκό θα είναι στη γεύση. Να θυμάστε τα γινωμένα πεπόνια έχουν ένα θαμπό κίτρινο προς λεμονί χρώμα, με ελάχιστο πράσινο.

Το μέγεθος μετράει

Την ώρα που θα στριφογυρνάτε το πεπόνι στα χέρια σας, εκτός από την επιφάνειά του, νιώστε και το βάρος του. Θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μεγεθός του. Ένα μεγαλούτσικο και βαρύ πεπόνι είναι σίγουρα χυμώδες, λαχταριστό και γλυκό.

Ένα χαστούκι μπορεί να βοηθήσει

Κρατήστε το καλά και δώστε το ένα πολύ ελαφρύ χαστούκι, προσοχή μην τραυματίσετε το φρούτο καθώς χαλάει ή γεύση. Άμα το πεπόνι είναι ώριμο θα ακούσετε ένα κοίλο ήχο.

Μυρίστε το φρούτο στη βάση του κοτσανιού

Ζουλίξτε απαλά το πεπόνι με τα δάχτυλα σας στην κυκλική περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Άμα το πεπόνι είναι ζαχαρώδες και λαχταριστό εσωτερικά, η περιοχή αυτή θα είναι μαλακή και θα πρέπει να σας μυρίζει γλυκιά πεπονίλα.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.
https://www.argiro.gr/2018/07/pos-tha-dialeksete-kalytero-peponi/?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *