“Σοκολάτα, το φάρμακο που απαλύνει γλυκά τον βήχα”, από την Σάννα Νάνου και το flowmagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Άλλος ένας σημαντικός λόγος ξεπετιέται για να φάμε σοκολάτα. Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε άτομα που πάσχουν από επίμονο βήχα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Βρήκαν ότι μια ένωση στο κακάο είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων του βήχα.

Προηγούμενη έρευνα στο National Heart and Lung Institute στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι το συστατικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικό από το ευρέως γνωστό φάρμακο κωδεΐνη αναστέλλοντας τη δράση των αισθητηρίων νεύρων που ενεργοποιούν το αντανακλαστικό του βήχα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 300 άτομα με επίμονο βήχα σε μία κλινική δοκιμή σε 13 δημόσια νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 60% των ασθενών στη μελέτη εμφάνισαν ως έναν βαθμό ανακούφιση οδηγώντας τους ερευνητές να προτείνουν ότι η ημερήσια μπάρα μαύρης σοκολάτας περιέχει σημαντικές ποσότητες της ένωσης θεοβρωμίνης, ικανές να κατευνάσουν τον χρόνιο βήχα.

Αν και τα νέα είναι γλυκά, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η σοκολάτα δεν είναι μια θεραπεία, διότι διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα επιστρέφουν μετά τη γευστική απόλαυση.

Ένας επίμονος βήχας (χρόνιος βήχας) είναι ένας βήχας που διαρκεί οκτώ εβδομάδες ή και περισσότερο. Μερικά από τα συμπτώματα του βήχα περιλαμβάνουν απώλεια ύπνου, πόνο στους μυς του στήθους και διαρροή ούρων. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ένας χρόνιος βήχας μπορεί να προκαλέσει εμετό, κατάγματα πλευρών και ζαλάδα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια της πάθησης, οι πιο κοινές αιτίες του χρόνιου βήχα είναι το κάπνισμα, το άσθμα και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή η επιστροφή του οξέος στο στομάχι, που μπορεί να ερεθίσουν τον λαιμό ενός ατόμου, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Οι ειδικοί λένε ότι o επίμονος βήχας συνήθως εξαφανίζεται μόλις το βασικό πρόβλημα αντιμετωπιστεί.

Μία μπάρα μαύρης σοκολάτας λοιπόν την ημέρα είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους με επίμονο βήχα. Βέβαια, η κατανάλωση σοκολάτας σε καθημερινή βάση μπορεί να επιφέρει άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πρόσθετα κιλά και ούτω καθεξής.

http://www.flowmagazine.gr/article/view/sokolata_to_farmako_pou_apalunei_gluka_ton_vixa/category/quality_of_life

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *