“Τι είναι η υγιεινή Διατροφή”, από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το stavroulacooking.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι Είναι η Υγιεινή Διατροφή;

Το υγιεινό φαγητό δεν αποτελείται από μία μακριά λίστα συστατικών και δεν περιέχει πράγματα όπως η μαλτοδεξτρίνη και το τριφωσφορικό νάτριο. Το υγιεινό φαγητό είναι αυτό που η προ-προ-γιαγιά σας θα μπορούσε να αναγνωρίσει.

Το να τρώει κανείς υγιεινά σημαίνει να καταφέρει να βρει καλύτερες εναλλακτικές για τα φαγητά που του αρέσουν και που απολαμβάνει. Δεν σημαίνει να βγάλουμε την απόλαυση από τη ζωή μας. Σημαίνει όμως να σταματήσουμε να αγοράζουμε την έτοιμη κατεψυγμένη πίτσα και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τη δική μας νόστιμη και σπιτική πίτσα. Επίσης σημαίνει να κάνουμε παράκαμψη ώστε να μην περάσουμε από το διάδρομο με τα μπισκότα, αλλά να κατευθυνθούμε προς το διάδρομο με το αλεύρι ολικής άλεσης και τη κάστανη ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τα δικά μας απολαυστικά σπιτικά μπισκότα.

Το να επιλέξετε να τρώτε «υγιεινό φαγητό» είναι μία από τις πιο απελευθερωτικές και νόστιμες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

 

Από τι Αποτελείται η Υγιεινη Διατροφη;

Γαλακτοκομικά: Ημιάπαχα γαλακτοκομικά όπως είναι το γιαούρτι 2%, το γάλα 1,5%, το κεφίρ, το ξινόγαλα, τα τυριά με λιπαρά κάτω από 20%. Εάν δεν θέλετε να καταναλώσετε ημι-άπαχα προϊόντα τότε προτιμήστε να μειώσετε τη μερίδα που καταναλώνετε. Για παράδειγμα πιείτε ¾ του ποτηριού γάλα 3,5% αντί για ένα ποτήρι γάλα 1,5%.

Φρούτα και λαχανικά: Προτιμήστε να είναι της εποχής και όσο γίνεται να είναι βιολογικά και να έχουν καλλιεργηθεί τοπικά.

Άπαχα Κρέατα, Ψάρια, Αβγά & Όσπρια: Κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι (εάν γνωρίζετε τον παραγωγό είναι προτιμότερο), αβγά από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, ψάρια ανοιχτής θαλάσσης έναντι ιχθυοτροφείου, όσπρια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δημητριακά: Προϊόντα Ολικής Άλεσης ή από αλέυρι ζέας και ντίνκελ, βρώμη, ρύζι, κινόα, πλιγούρι, κεχρί, πατάτες, γλυκοπατάτες

Υγιή λιπαρά:  Ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, βούτυρο σε ελεγχόμενες ποσότητες και καθόλου μαργαρίνη, ξηροί καρποί, σπόρια, βούτυρα ξηρών καρπών και ταχίνι, αβοκάντο                                                      .

Γλυκαντικά:   Μέλι, Καστανή Ζάχαρη, Σιρόπι Σφενδάμου. Μάθετε περισσότερα για τα γλυκαντικά εδώ.

Η μετάβαση στην υγιεινη διατροφη δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα (ακόμα το προσπαθούμε), αλλά αυτές είναι οι επιλογές που κάνουμε πλέον.

 

http://stavroulacooking.com/2017/01/02/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *