Cookies με χαρουπάλευρο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Το χαρούπι και κατ’ επέκταση το χαρουπάλευρο έχει μια γεύση λίγο μελένια, λίγο σοκολατένια που κάνει απίστευτα νόστιμα αυτά τα cookies. Είναι επίσης πρώτης τάξεως συνοδευτικό του καφέ και διεκδικούν μια από τις πρώτες θέσεις στο τραπέζι του πρωινού. Αγοράστε χαρουπάλευρο και δοκιμάστε τα στην πρώτη ευκαιρία.
To sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο Creta Carob! Παραγγείλτε το εύκολα και γρήγορα στο: https://cretacarob.com/product/raw-carob-flour-bio-300gr/
Υλικά
2 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4-5 κουτ. σούπας σουσάμι
½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
Λίγο αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
https://cretacarob.com/product/raw-carob-flour-bio-300gr/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος ανακατεύετε τις σταφίδες και το σουσάμι.
Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
Ρίχνετε από λίγο φιλέ αμυγδάλου πάνω από τη ζύμη και ψήνετε τα κούκις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί θα σας διαλυθούν.
https://sweetly.gr/2013/05/cookies-me-xaroupalevro/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τάρτα με χαρουπάλευρο αλά Pandespani, από το pandespani.com και το womenonly.gr!
Μαλακά νηστίσιμα cookies, από την Σοφία Τσιώπου!
Cookies Πραλίνας με 3 Υλικά VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Soft cookies φράουλας – σοκολάτας, vegan, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfre...
Υπέροχα Boston chocolate chip cookies, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Ενεργειακές τρούφες σοκολάτας |Raw-Vegan, από την Ευτυχία Μαυραντζά και το sweetbynature.gr!


Αφήστε μια απάντηση