Πουτίγκα χαρουπιού, από την Creta Carob!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

 

Για τη Βάση:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

  • 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 φλιτζάνι νερό

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Για την Πουτίγκα:

  • 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 1/4 φλιτζάνι χαρουπόσκονη

  • 1 και 3/4 φλιτζάνια ζεστό νερό

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Οδηγίες Παρασκευής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και παραμερίστε την για αργότερα. Σε μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε μαζί το χαρουπάλευρο,  τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη χαρουπόσκονη, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Προσθέστε το  νερό, το ελαιόλαδο και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ετοιμαστεί το μίγμα.

  3. Χύστε το μίγμα μέσα στη φόρμα σε ένα μικρό μπολ. Αναμίξτε τη ζάχαρη και τη χαρουπόσκονη και πασπαλίστε σε ολόκληρο το μίγμα. Προσεκτικά χύστε από πάνω το ζεστό νερό . ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ.

  4. Ψήστε το όπως είναι για 40 λεπτά..

 

https://cretacarob.com/project/carob-pudding/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *