“Υποστροφή του Διαβήτη με εντατική θεραπεία”, μας ενημερώνει ο Δρ. Δημήτριος Ρηγόπουλος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός και το smarthealth.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μήπως, ο Διαβήτης τύπου 2 δεν είναι μόνιμος και μπορεί να θεραπευτεί ολοκληρωτικά; Όλο και πληθαίνουν οι θετικές απαντήσεις, για την υποστροφή του Διαβήτη, καθώς δημοσιεύονται αρκετές μελέτες με αισιόδοξα μηνύματα.

Η δυνατότητα να αντιστρέψεις τον Διαβήτη και να σταματήσεις τα φάρμακα έχει επικρατήσει με τον όρο «Υποστροφή του Διαβήτη». Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρεία, η υποστροφή του Διαβήτη εννοείται όταν κάποιος παρουσιάζει φυσιολογικά σάκχαρα, χωρίς να λαμβάνει φάρμακα για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν παχύσαρκα άτομα με Διαβήτη, έκαναν βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Δηλαδή υπέστησαν χειρουργικές επεμβάσεις, με σκοπό την μείωση του βάρους τους. Το εκπληκτικό στην υπόθεση ήταν ότι αυτοί οι ασθενείς, μειώνοντας το βάρος τους εξαφάνισαν και τον Διαβήτη τους. Μάλιστα τα άτομα αυτά έζησαν ελεύθερα από Διαβήτη για περισσότερο από 10 χρόνια, σε ποσοστό που έφτασε το 60%.

Στην συνέχεια, έγιναν μελέτες σε άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε εντατική δίαιτα και άσκηση, με σκοπό να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις αυτές επιτεύχθηκε υποστροφή του Διαβήτη σε ποσοστό 15%.

Κάποιες άλλες μελέτες έδειξαν ότι η απώλεια του βάρους μπορεί να μην είναι υποχρεωτική. Η υποστροφή του Διαβήτη μπορούσε να συμβεί αν μέσω μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων διατηρούνταν οι τιμές του σακχάρου σε χαμηλά επίπεδα.

Υποστροφή του Διαβήτη με εντατική θεραπεία

Μια νέα μελέτη έρχεται να ενισχύσει την θεωρία της υποστροφή του Διαβήτη. Η μελέτη έγινε στο McMaster University in Hamilton, Ontario και δημοσιεύθηκε στο The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Σε αυτή την μελέτη τα άτομα υποβλήθηκαν σε εντατική δίαιτα και άσκηση, σε συνδυασμό με επιθετική θεραπεία ινσουλίνης και αντιδιαβητικών δισκίων. Αποτέλεσμα ήταν να επιτύχουν να διακόψουν τα φάρμακα, το 41% των ασθενών. Αντίθετα, τα άτομα που ακολούθησαν την συμβατική θεραπεία, δηλαδή αλλαγή τρόπου ζωής και κλιμακωτή θεραπεία με φάρμακα, πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα σε ποσοστό 14%.

Συμπέρασμα, ο Διαβήτης δεν είναι υποχρεωτικά μόνιμος και δεν εξελίσσεται συνεχώς. Η υποστροφή του Διαβήτη μπορεί να επιτευχθεί με την βοήθεια της δίαιτας της άσκησης και των φαρμάκων, ή ακόμα και με την βοήθεια της Χειρουργικής.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δρ. Ρηγόπουλος ΔημήτριοςΤο άρθρο γράφτηκε από τον

Ρηγόπουλο Δημήτριο,

Παθολόγο-Διαβητολόγο, Στρατιωτικό Ιατρό,

email: [email protected], www.rigopoulosdimitrios.gr,

Ιατρείο: Λ. Κηφισίας 30, Αθήνα, τηλ.: 2107700211

http://www.smarthealth.gr/ipostrofi-tou-diaviti-entatiki-therapia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *