Μπισκότα με όρεο και μπάρα καραμέλας από τον Γιώργο Λέκκα !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες 20

Χρ. Πρ 15΄

Χρ. Ψης 10-12΄

 

Υλικά

 

3/4 φλιτζάνι τσαγ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο, μαλακό

1/3 φλιτζάνι τσαγ φυτικό βούτυρο

1 φλιτζάνι τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη

2/3 φλιτζάνι τσαγ μαύρη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι για κάθε χρήση

2/3 φλιτζάνι τσαγ κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια τσαγ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

16 μπισκότα όρεο σάντουιτς σοκολάτας χοντροκομμένα

80 γρ μπάρα σοκολάτα καραμέλα ψιλοκομμένη

1 1/2 φλιτζάνια τσαγ δάκρυα σοκολάτας

 

Διαδικασία

 

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίξτε το αγελαδινό βούτυρο και φυτικό βούτυρο. Με την βοήθεια μίξερ χειρός χτυπήστε στη μεσαία για 6΄μέχρι να γίνει κρεμώδες. Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη, χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφριά και άσπρη κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπόλ ρίξτε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί  Ρίξτε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, στο μείγμα του βούτυρο. Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή, ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα, τα δάκρυα σοκολάτας. Ανακατέψτε. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βγάλτε την ζύμη και φτιάξτε τα μπισκότα σε μπαλάκια. Τοποθετήστε πάνω στο ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

 

 

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2012/11/blog-post_373.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *