Μπισκότα σοκολάτας με κάσιους, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα μπισκότα σοκολάτας με κάσιους έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Είναι υπέροχα σοκολατένια, με πλούσια γεύση. Η υφή τους είναι βελούδινη, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει η τραγανότητα. Και μάλλον θα γίνουν τα καινούρια αγαπημένα μας μπισκότα!

Η πρώτη ανάρτηση για την καινούρια χρονιά (ναι, ακόμα και όταν γίνεται στα μέσα του Φλεβάρη, παραμονές Τσικνοπέμπτης) επιβάλλεται να είναι γλυκιά. Εδώ στα tastes τουλάχιστον.

Για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο, να του ζητήσουμε να είναι λιγάκι πιο γενναιόδωρος. Πιο αισιόδοξος, πιο ελπιδοφόρος. Να μας χαρίσει περισσότερα χαμόγελα, ηρεμία και όμορφες στιγμές.

Η πρώτη ανάρτηση για το 2021 ήταν τα βελούδινα μάφινς με κακάο και σοκολάτα.
Για το 2020 τα απίθανα vegan brownies. Και για το 2019 τα υγιεινά μάφινς με μπανάνα.

Ναι σίγουρα υπάρχει ένα μοτίβο εδώ! Οι συνταγές-ποδαρικό για τον καινούριο χρόνο είναι εύκολες και περιέχουν οπωσδήποτε σοκολάτα. Ας μην σπάσουμε αυτόν τον κανόνα λοιπόν. Και ας μιλήσουμε για αυτά τα μπισκότα σοκολάτας με κάσιους.

Πώς προέκυψε η συνταγή;

Κοντά στο σπίτι υπάρχει ένα αρτοποιείο το οποίο προτιμούμε εδώ και αρκετά χρόνια. Τα ψωμιά τους είναι απίθανα. Βασικά είναι αληθινά ψωμιά και ελπίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είναι στιβαρά, έχουν γεύση, μοσχοβολούν. Ειδικά τα ψωμιά με προζύμι γίνονται ανάρπαστα και είναι η αγαπημένη μας επιλογή για να συνοδεύσουμε πιάτα που απαιτούν ασταμάτητα βουτήγματα στο πιάτο. Π.χ. σούπες, λαδερά, κοκκινιστά.

Αυτό το αρτοποιείο λοιπόν έχει επιπρόσθετα πολύ ωραία μπισκότα και κουλούρια. (Και ευγενέστατη ιδιοκτήτρια που πάντα μα πάντα προσφέρει από μια νοστιμιά στα κορίτσια.) Τα αγαπημένα μας είναι κάτι μπισκότα-μεγάλοι δίσκοι που είναι πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα κάσιους, ενώ όλο το κάτω μέρος τους καλύπτεται από κουβερτούρα. Αυτά τα μπισκότα είναι υπερνόστιμα και όταν αρχίζουν να λιγοστεύουν, προκαλούν συνήθως μικρές διαμάχες στο σπίτι μας. Στις μικρότερες ηλικίες κυρίως.

Έχεις φάει πιο πολλά από μένα. Δεν είναι δίκαιο να φας εσύ το τελευταίο. Μαμά πες της να μην φάει το τελευταίο. Θέλεις να το μοιραστούμε τουλάχιστον;

Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν ενδιαφέρον να προσπαθήσω να φτιάξω κάτι παρόμοιο. Και πιστεύω ότι η προσπάθεια πήγε πολύ καλά. Ίσως όχι η πρώτη και η δεύτερη. Η τρίτη. Αυτή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

Το μπισκότο-έμπνευση του αρτοποιείου δεν είναι φουλ σοκολατένιο. Και είναι πολύ τραγανό. Αυτά τα δύο στοιχεία άλλαξαν εδώ.

Μπισκότα σοκολάτας με κάσιους

Τι κάνει αυτά τα μπισκότα σοκολάτας με κάσιους ξεχωριστά;

Όσο περνούν τα χρόνια και περιέργως είμαι ακόμα εδώ, επιλέγω όλο και πιο αυστηρά τις συνταγές που θα δημοσιευτούν στο blog. Και αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου: γιατί να δημοσιευτεί αυτή η συνταγή; τι το ιδιαίτερο έχει; γιατί οι αναγνώστες να μπουν σε κόπο και έξοδα προκειμένου να την ετοιμάσουν;

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ας απαντήσω λοιπόν συγκεκριμένα για αυτά τα μπισκότα:

  • Έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Είναι τα μπισκότα που θα βρίσκαμε σε ένα ψαγμένο αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο. Και που πιστεύω ότι θα μας κέντριζαν το ενδιαφέρον.
  • Έχουν βαθιά σοκολατένια γεύση, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκά. Και αυτή η γεύση είναι όμορφα ισορροπημένη και ικανοποιητική.
  • Η υφή τους είναι βελούδινη. Με απλά λόγια λιώνουν στο στόμα. Τα κάσιους (χρησιμοποιούμε τόσο ολόκληρα όσο και θρυμματισμένα) δίνουν οπτικό ενδιαφέρον και τραγανότητα. Ισορροπία και στην υφή λοιπόν.
  • Είναι τα μπισκότα που χαιρόμαστε να βλέπουμε. Που μας κάνουν να νιώθουμε λιγάκι περήφανες/οι για τις ικανότητές μας στη ζαχαροπλαστική. Και που ίσως δεν θέλουμε και τόσο να μοιραστούμε με άλλους (και αυτό είναι οκ).

Η προετοιμασία τους είναι δύσκολη;

Τα ετοιμάζουμε εύκολα, αλλά οκ δεν είναι και τα πιο εύκολα μπισκότα που έχουν δημοσιευτεί στο blog. Απαιτούν λιγάκι παραπάνω χρόνο από εμάς, ούτως ώστε να λιώσουμε σωστά την κουβερτούρα και να δημιουργήσουμε γραμμές στην επιφάνειά τους. Επιπρόσθετα έχουν αναμονή στο ψυγείο και αναμονή αφού ψηθούν, καθώς η κουβερτούρα με την οποία καλύπτουμε το κάτω μέρος τους χρειάζεται να κρυώσει.

Και πιστέψτε με δεν θέλουμε να είμαστε βιαστικοί με αυτά τα μπισκότα. Αξίζουν την προσπάθειά μας, την ανυπομονησία μέχρι να τα απολαύσουμε. Γιατί είναι πέρα για πέρα απολαυστικά.

 

Μπισκότα σοκολάτας με κάσιους

Μπισκότα σοκολάτας με κάσιους

Eτοιμασία: 45 mins
Μαγείρεμα: 15 mins
Αναμονή: 2 hrs
Συνολικά: 3 hrs
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: μπισκότα σοκολάτας με κάσιους
Μερίδες: 
Τα μπισκότα σοκολάτας με κάσιους έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Είναι υπέροχα σοκολατένια, με πλούσια γεύση. Η υφή τους είναι βελούδινη, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει η τραγανότητα. Και μάλλον θα γίνουν τα καινούρια αγαπημένα μας μπισκότα!

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▢8 γρ. μπέικιν πάουντερ
▢λίγο αλάτι
▢70 γρ. κακάο
▢230 γρ. ζάχαρη καστανή
▢110 γρ. καλαμποκέλαιο
▢2 βανιλίνες
▢3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
▢120 γρ. κάσιους ολόκληρα αλλά και θρυμματισμένα
▢250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κακάο, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και τις βανιλίνες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή ελαστική σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με βάρος 28-30 γρ.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  • Βάζουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου 2 ολόκληρα κάσιους.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′, μέχρι να σκάσει ελαφρά η επιφάνειά τους.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και καθώς είναι ακόμα ζεστά, ρίχνουμε στην επιφάνειά τους λίγα θρυμματισμένα κάσιους. Τα πιέζουμε ελαφρά να σταθεροποιηθούν στην επιφάνεια των μπισκότων.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ζεστή. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού δημιουργούμε γραμμές στην επιφάνεια των μπισκότων.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
  • Ρίχνουμε 1 γεμάτο κ.γ. λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα. Από πάνω τοποθετούμε με προσοχή ένα μπισκότο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα.
  • Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, ξεκολλάμε με προσοχή τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος, όπου και τα διατηρούμε.

 

https://theonewithallthetastes.com/2023/02/cashew-chocolate-cookies/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *